Hoppa till sidans innehåll

Svenska Regan draftad till WNBA!

11 APR 2019 08:31
Snart 23-åriga Regan Magarity är den senaste i raden av svenskar som blivit draftade till WNBA. I natt blev hon vald i den tredje rundan av Connecticut Sun. Regan är från Norrköping och spelade för Telge innan hon gick till college.
  • Skapad: 11 APR 2019 08:31

Hennes namn fanns i diskussionerna men det var långt ifrån säkert att hon skulle bli draftad. Men när turen kom till Connecticut Sun i den tredje rundan hände det, Regan Magaritys namn blev uppropat och Sverige har ännu en WNBA-spelare. Hennes storspel på Viriginia Tech satte sådana avtryck att WNBA-klubbarna fick upp ögonen för henne. Redan förra året blev hon Virginia Techs bästa returtagare genom tiderna och under hennes sista år kom hon upp i över 1500 poäng totalt i sin karriär, vilket gör henne till skolans femte bästa poänggörare genom tiderna.

Vi har inte sett en svensk producera sådan statistik sedan Amanda Zahui härjade i Minnesota. Och Magaritys och Zahuis vägar har faktiskt korsats tidigare. Båda spelade för Telge Basket och de vann tillsammans med bland annat Binta Drammeh SM-guld 2012. Regan var bara 14 år då men redan en stor talang. Efter gymnasietiden i Södertälje gick alltså flyttlasset till Virginia Tech och nu är det dags för nästa steg.

Tanja Kostic, Chioma Nnamaka, Farhiya Abdi, Amanda Zahui, Frida Eldebrink – ni har fått sällskap i WNBA-klubben.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info