Hoppa till sidans innehåll

Svensk basket går bananas med Kostministeriet

21 MAR 2019 08:28
Initiativet Kostministeriet kliver nu in i basketen för att få fler barn och ungdomar att gilla frukt och grönsaker. Vid över 100 Easy Basketarrangemang per år kommer Kostministeriet i samarbete med lokala basketföreningar bjuda på frukt.
  • Skapad: 21 MAR 2019 08:28

Förutom frukt kommer Kostministeriet och bjuda på utmaningar och stöttning av den lokala kiosken.

– Både barn och vuxna äter för lite frukt och grönsaker, delvis på grund av att det uppfattas som lite tråkigt och präktigt. Genom Easy Basket kan vi på ett kul sätt utan pekpinnar sätta fokus på hur barn och ungdomar kan få i sig de typ 500 gram om dagen som rekommenderas för att man ska må bra. Vi har valt basketen som partner för att det är en cool sport som når väldigt brett över alla samhällslager och har schyssta värderingar som vi delar, säger Claes Henriksson, verksamhetsansvarig för Kostministeriet.

För Svenska Basketbollförbundet, SBBF, är samarbetet en fullträff.

– Kostministeriet gör något vi alla mår bra av, de aktiverar barnen och bjuder på frukt och kunskap vilket jag tror kommer att öka intresset för basket både hos barn och föräldrar, säger Orkan Berktan, barn- och ungdomsansvarig på SBBF.

Varje år spelar över 15 000 barn basket över hela Sverige i den populära tävlingsformen Easy Basket. Tävlingsformen innebär att matcherna spelas i festliga sammandrag istället för att spridas ut varje helg. Något som har gjort att både barn och föräldrar får tid över till annat samtidigt som de får en härlig upplevelse när det är dags för match. Reglerna är anpassade med barnen i centrum och inte en ren kopia av vuxenregler.

Samarbetet startar nu och sträcker sig även över nästa säsong.

Om Kostministeriet:
Kostministeriet vill främja folkhälsan i Sverige genom att med kommunikation, samarbeten, aktiviteter och nya lösningar öka kunskapen om och konsumtionen av grönsaker och frukt. Kostministeriets initiativtagare är frukt- och grönsaksföretaget Total Produce Nordic AB.
Läs mer på kostministeriet.se

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info