Hoppa till sidans innehåll

Sverige-Turkiet på Hovet!

2017-11-27 10:00
Alla som missade matchen mot Bosnien&Hercegovina på Hovet får nu chansen. Sverige tar emot Turkiet och kommer att skapa en härlig basketfest på internationell nivå den 23 februari.
  • Uppdaterad: 2017-12-07 08:17

När Sverige tar emot Turkiet, ett av världens bästa landslag,  den 23 februari 2018 är det givet att matchen ska spelas på Hovet. Basket är en av Turkiets absolut största publiksporter och deras ”12 jättar” engagerar hela nationen. För Sveriges del gäller bara vinst och vi behöver skapa samma tryck som mot Bosnien hösten 2016.

– Alla som missade Bosnienmatchen får nu chansen till en basketupplevelse av internationell klass och de 98% som var nöjda med matchen mot Bosnien tror jag kommer att återkomma. Det blir en fantastisk basketfest, säger Johannes Wohlert, marknadsansvarig på Svenska Basketbollförbundet. Biljetterna släpps den 1 december.

 

Sverige har precis avslutat det första kvalfönstret där det blivit knappa förluster mot Ukraina och Lettland. En vinst hemma mot Turkiet blir därför så nära en ”måste-match” man kan komma. Turkarna har i sin tur vunnit två matcher men ganska knappt.

– Turkiet är favoriter men vi var väldigt nära att rubba Bosnien&Hercegovina på Hovet, vi behöver dock en stor publik för att ge oss övertaget, säger förbundskapten Vedran Bosnic.

Matchen mot Bosnien&Hercegovina spelades i september 2016 och publikrekordet för svensk landslagsbasket slogs när 7120 personer kom, varav många bosnier. Den matchen var också viktig ur arrangemangssynpunkt, räkna med att arrangemanget blir ännu bättre än då.

 

Basket är en av Turkiets absolut största sporter. Landet var värd för basket-VM 2012 samt basket-EM 2017 och är för närvarande rankade på plats 13 i världen. Fyra lag från Turkiet spelar i Euroleague och de har alltid ett massivt publikstöd vart de än åker. Sverige kommer inte att bli annorlunda.

– När vi spelade mot Bosnien slöt Basketsverige upp och gjorde det till en härlig hemmamatch, vi tror och hoppas att det blir samma sak nu, sådana här matcher får man sällan uppleva på hemmaplan, säger Johannes Wohlert.

 

För det svenska landslaget är Hovet en favorit. Nuvarande lagkapten Viktor Gaddefors var skadad senast men får nu chansen.

– Jag har längtat efter att spela hemma på Hovet, killarna pratade om det som en fantastisk match senast och nu ska vi vinna också, säger Gaddefors. För att en vinst ska vara aktuell krävs dock att man får med sig en stor svensk hemmapublik.

Biljetterna släpps fredagen den 1 december och som vanligt kommer det att finnas ett begränsat antal föreningsbiljetter till ett starkt reducerat pris för att alla ska kunna gå på matchen.

En bättre julklapp är svårt att föreställa sig för någon som älskar basket.

 

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info