Hoppa till sidans innehåll

Tip Off - för nästa period i svensk basket

2017-06-19 16:23
Tävlar vi rätt? Frågan är aktuell när det gäller barnidrotten i Sverige. Vi har också anledning att ställa samma fråga om våra högsta serier.
  • Uppdaterad: 2017-08-16 21:28

På ”Tip Off 2017” den 8-10 september på Runö, är detta en av många strategiska frågor som ska diskuteras i det pågående arbetet med att uppdatera svensk baskets strategi fram till 2025.

 
Tip Off är en av våra viktigast mötesplatser för svensk basket där basketledare med olika uppdrag och intresseinriktning samlas.
Utvärderingen av fjolårets Tip Off visade att de allra flesta ville ha mer tid för diskussioner inom egna gruppen och med andra grupperingar. Så kommer det nu också att bli. Work shops, gruppdiskussioner – och som leder fram till förslag till konkreta beslut.
Tip Off består dels av gemensamma program och dels en del med respektive gruppering:
 
· Förbundsseriekonferensen (FSK)
· BDF-råd och BDF-utvecklare (BDF)
· Barn- och Ungdomsforum (BUF)
 
Förbundsstyrelsen, personal och regionansvariga finns givetvis också på plats på Tip Off.
 
Tip Off är inte bara schemalagda möten. Det är också mötesplatsen där man spontant träffa många basketvänner och -kollegor. Den natursköna omgivningen på Runö, stimulerar till det.
 
- Tip Off är en av svensk baskets viktigaste sammankomster och ett tillfälle för klubbar, distrikt och förbund att samlas för att diskutera angelägna frågor, påverka och tillsammans bygga vidare, säger förbundsordförande Mats Carlson. I år kommer stort fokus att vara på våra strategiska mål och hur vi ska nå dessa och jag hoppas att så många som möjligt kommer och deltar i dessa viktiga diskussioner.
 
Tävlar vi rätt? inledde vi med. Vad behöver vi justera i det som vi redan är på rätt väg med?
 
En som kommer att lotsa oss vidare i dessa frågeställningar under Tip Off är Dawn Smyth, utvecklingsansvarig på Canada Basketball, där man i flera år arbetar efter en långsiktig modell (LTAD), som tar hänsyn till individens utveckling och utmynnar i ett livslångt engagemang i sporten oavsett nivå.
 
Kanadensisk basket har sedan många år varit på stark frammarsch och det är ett land med stora avstånd, liknande klimat och samhällsuppbyggnad som Sverige. Ishockey som stor och kommersiell vinteridrott är något vi båda måste förhålla oss till. Utbudet av underhållning och den materiella standard som finns i de båda länderna gör också att en jämförelse kan vara relevant.
 
För FSK och BDF gäller 20 juni som deadline för anmälan! Obs! Datum!
 
FSK är obligatorisk för alla förbundsserieklubbar. Om ni har fler lag i förbundsserierna, behöver ni fler personer som representerar. Tänk när ni anmäler er också på att vi i det gemensamma programmet kommer att diskutera verksamheter från elit till bredd, strategier av idrottslig och organisatorisk art.
 
För BUF gäller öppen anmälan men det finns begränsat antal platser. Vill du försäkra dig om en plats, anmäler du dig snarast. Finns det platser kvar, är deadline annars 15 augusti.
 
Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 Vi gillar basket! 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

SpaldingTrueToTheGameWhite196 
 

 

Va¦êlkommen-Hit_SBBF

SJ_25mm_svartBOKA DIN RESA HÄR

 

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info