Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Dennis, vår nya utbildningskoordinator!

19 DEC 2018 15:01
I måndags var första dagen på jobbet för vår nya utbildningskoordinator Dennis Wiedermann. Det inleder också nästa fas för projektet Utbildning 2.0, med bland annat en ny digital utbildningsplattform som lanseras under våren 2019.
  • Skapad: 19 DEC 2018 15:01

Dennis bor i Solna med sambo och tre barn. Han kommer senast från Järfälla kommun, där han arbetat som fritidskonsulent med uppgift att stötta och främja föreningslivet i kommunen.

Vad kunde det innebära för arbetsuppgifter för dig?
- Jag behandlade föreningsbidrag, ansvarade tillsammans med föreningslivet och vår organisation för säsongs-, match- och arrangemangsbokningar på anläggningarna, följde upp föreningsbidragen och var rådgivande i föreningsfrågor internt och externt. Jag beredde ärenden och arbetade med utvecklingsfrågor inom området idrott och fritid. I tjänsten ingick ett nära samarbete med kommunens servicecenter som hanterade många frågor från föreningslivet, och även att utveckla våra digitala system för bokningar och bidrag.

Vad är din basketbakgrund, om du har någon?
- Jag började spela basket i Solna basket när jag var 10 år. Under ca 10 år som aktiv spelare så tog jag steget till att bli tränare inom samma sport. Jag har tränat allt från små knattar till damer i Basketettan.

Nästa fas i Utbildning 2.0
Med Dennis på plats börjar nu arbetet med nästa del av vår nya utbildningsmodell, som under hösten har börjat lanseras runt om i landet. Utbildningar på de första nivåerna; Introduktion Utvecklingstränare, Nivå 1 Utvecklingstränare, Matchledare A och Matchledare B har genomförts med positiv respons. Vi har genomfört utbildning i den nya utbildningsmodellen i nio av tio distrikt där det tionde har inplanerade utbildningar i början av 2019.
 
SBBF:s utbildningsansvarige Sara Dutina har precis genomfört en höst med en stor omställningsperiod, där utbildningsadministrationen centraliserats till förbundskansliet, vilket är en stor förändring för föreningar och utbildningsdeltagare på det administrativa planet.
- Över lag så har omställningen gått smidigt och allt fler börjar hitta rätt i kontaktytor och kommunikation kring utbildning, säger Sara. I och med denna administrativa omställning är vi nu väldigt glada att ha fått in Dennis som en nyckelperson i vår utbildningsorganisation.

- I min roll som utbildningskoordinator så hoppas jag att fler får upp ögonen på allt utbildningsmaterial som finns samt att fler vill gå en utbildning som förbundet anordnar, säger Dennis.

En stor del i utvecklingen av utbildning är en digitalisering, där vi parallellt med utvecklingen av utbildningsinnehåll utvecklar en digital utbildningsplattform. Den nya utbildningsplattformen kommer att vara navet i vår utbildningsverksamhet med stort fokus på e-learning och att på olika sätt kunna individanpassa utbildning, information och kommunikation.

- Dennis kommer att vara spindeln i nätet när det gäller att koordinera utbildningsverksamheten och sköta den huvudsakliga kontakten med föreningar, enskilda utbildningsdeltagare vid önskemål och frågor kring utbildning men även vara huvudansvarig för administrationen av utbildning på förbundskansliet, berättar Sara.

Redo för 2019!
Med en förstärkt organisation på plats är ambitionen att 2019 öka takten i lanseringen av utbildning och arbeta oss uppåt i utbildningsstegen mot det som på sikt blir en komplett utbildningsmodell för svensk basket. Dennis är redo för uppgiften. 

- Jag ser fram emot att jobba på denna basketresa tillsammans med er (spelare, ledare, tränare, domare, förälder) som är involverade på något sätt och att vi alla hjälps åt att föra svensk basket framåt!

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

  

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info