Hoppa till sidans innehåll

Välkomna Leydy och Isac

2017-08-10 16:23
Vi är glada och stolta över att presentera våra nya medarbetare Leydy Luna Gogolin och Isac Ericsson. Leydy kommer att se till allt kring tävling och utbildning rullar på. Isac kommer att fylla våra digitala kanaler med härligt innehåll.
  • Uppdaterad: 2017-10-04 14:23

Vi börjar med Leydy som gör sin första vecka på Idrottens Hus för SBBF:s räkning. Det är en del att sätta sig in i men vi hann plocka henne en kvart för att göra en intervju.

Klassiska sportfrågan, hur känns det?
- Jättebra, det ska bli spännande att få jobba här i kärnan av svensk basket. Jag ser verkligen fram emot det.

Berätta lite om din bakgrund!
- Jag började spela så fort jag flyttade hit från Colombia, när jag var 12 år gammal. Jag spelade i Bagarmossen då. Sedan var vi ett gäng tjejer som startade en egen förening, Wildcats. Men vi var lite stökiga så förbundet fick nog, haha. 

Efter det började jag i Söder Basket, jag spelade, coachade och dömde ända tills jag var 19 år då jag drog korsbandet. Det var då jag började att fokusera på att döma basket. 

Ja, du är domare på "fritiden?
- Stämmer, och jag ska se till att Isac gör filmer om domarna nu, haha. Nej, men jag dömer i Basketligan dam och har varit med i SBBF:s elitdomargrupp sedan 2007. Jag var utomlands en del men sedan jag kom tillbaka 2011 har domarkarriären varit viktig för mig.

Som domare möter man väl många människor, du verkar vara ha ett brett nätverk inom svensk basket?
- Ja, haha, så kan man absolut säga. Jag känner inte alla men nästan.

Jag förstår det, vad ska du göra på SBBF:s kansli?
- Jag kommer att ha hand om administrationen kring tävling- och utbildning. Jag har ju precis börjat så vi får se men jag är något av en kontorsråtta, gillar att administrera och jag älskar basket så det känns helt rätt.

Till sist, hur ska man vara för att ligga bra till hos dig?
- Hahaha, jag uppskattar när du är rak och ärlig, även om du tror att jag inte kommer att hålla med dig. Det är viktigt tycker jag. 

Vi svänger då över fokus på Isac, någon som det mesta av tiden annars är den som fokuserar bakom kameran. Precis som Leydy har Isac en lång bakgrund inom svensk basket och brinner för sporten.

OK, Isac hur känns det här då, du har ju hunnit jobba två veckor redan?
- Ja, det har varit en riktig rivstart med VM-kvalet. Samtidigt är ju matcherna bland det roligaste att göra och något jag har saknat när jag inte har jobbat med basket. Det känns som om jag är på helt rätt ställe.

Berätta lite om din basketbakgrund!
- Jag kommer från Jönköping och började spela basket i Brahe när jag var 7 år och jag har alltid spelat där, förutom mina tre år på Sanda Riksbasketgymnasium. Känns kul att ha haft tränare som Göran Henriks, Karel Herink, Dennis Aulander och så Frasse Pinto förstås! Det roligaste var nog när vi lyckades ta upp moderklubben Brahe Basket till Basketettan.

Men du spelade inte bara för Brahe?
- Nej, jag började som webbredaktör också men i en liten förening får man ju göra både det ena och det andra. Det slutade med att jag var kommunikatör, gjorde mediaguider, klippte ihop highlights, gjorde filmer på Easy Basket-omgångar och mycket mer.

Sedan flyttade jag till Stockholm och det blev också ett år i Basketligan med Uppsala Basket, där jag var kommunikatör och klippte ihop filmer. 

Många filmer har det blivit....
- Ja, haha, det har säkert blivit över 1000 filmer genom åren.

Och det ska du fortsätta med här...
- Ja, jag tycker att basket är den sport som gör sig på i video, så det är något jag tycker vi borde jobba mycket mer med i basketsverige. Men jag är digital content manager, så det blir en del annat innehåll i våra kanaler också. En kommunikatör med inriktning på rörlig bild kanske man kan säga.

Till sist, en perfekt dag utan basket, hur ser den ut?
- Jag gör någonting med min flickvän, en road trip över dagen kanske.

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link


 
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 Vi gillar basket! 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

SpaldingTrueToTheGameWhite196 
 

 

 

SJ_25mm_svartBOKA DIN RESA HÄR

Basketapp

appstoreGoogle

adlibris_190x150 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info