Hoppa till sidans innehåll

Svenska Basketbollförbundet


SPELSCHEMAT KLAR FÖR SBL

(2019-06-25 17:18)
Basketfest startar upp SBL-säsongen
 
Var med i vår tipstävling kring basket-EM. Genom att tippa vilka som vinner gruppspelsmatcherna kan du vinna hotellnätter och frukostar av Scandic! In och tippa innan torsdag kl 12:00.
 
Nu har Basketlandslagens nya hemsida lanserats på www.basketlandslagen.se. Här ska alla kunna följa landslagens framfart på ett lite roligare och tydligare sätt än tidigare.
 
Spanien vann med hela 62-29 i träningsmatchen inför EM och Sverige hade märkbart svårt att komma till avslut. Klara Lundquist blev bästa poänggörare. Läs mer om matchen här.
 

SJ Fan Day blev en succé

(2019-06-20 08:33)
Det blev en eftermiddag full av värme och gemenskap under SJ Fan Day i Solnahallen. – En tuff och bra uppladdning inför EM, sade Danielle Hamilton-Carter med ett leende efter de två matcherna mot SJ Basketligan Special och Vårby Gäris.
 
Nu är flera av ungdomslandslagen igång för en sommar fylld med landslagsläger, turneringar och EM-slutspel för våra senior- och ungdomslandslag. Här följer en genomgång av alla hållpunkter i sommar.
 

Leif Forsberg 1938-2019

(2019-06-18 12:42)
Leif Forsberg, ordförande i Svenska Basketbollförbundet 1969-75, här (till vänster) tillsammans med hedersordförande tillika SBBF:s förste ordförande Lars-Åke Nilsson 1952-69.
 
På onsdag är det öppet för allmänheten när damlandslaget kommer till Solnahallen för att träna och spela matcher. Nu står det klart att Lifestyle Hooper Leo Wilhelm kommer till Solnahallen. Han ska förstärka laget från SJ Basketligan Special.
 
 
Förseelsens art: Våld mot spelare
 
Förseelsens art: Vilseledande genom oriktiga uppgifter samt brott mot SBBF.s tävlingsbestämmelser
 
FIBA Europe har i dagarna två varit i Stockholm inför beslutet om vilka som blir värdnationer för EuroBasket Women 2021. Förutom Sverige är Frankrike, Spanien och Ukraina kandidater.
 
Nynäshamn Basketbollklubb är en av Sveriges yngsta basketföreningar och har under sina första två säsonger vuxit till en av Nynäshamn kommuns största idrottsföreningar med nästan 200 medlemmar fördelat på 11 träningsgrupper/lag.
 
Den 24 augusti genomförs ett extra Förbundsmöte där finns det en punkt av agendan, Svenska Baskets strategi 2025.
 
27 juni är det uppkast i EuroBasket 2019 när damlandslaget tar sig an Montenegro i Riga, Lettland. Nu har förbundskapten Francois Gomez tagit ut truppen som kommer att representera Sverige på EM.
 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

  

 

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Östsvenska BDF
Box 9
151 21 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0739931712
E-post: ostsvenskabdf@gmail.com

Se all info