Hoppa till sidans innehåll

NOTHING BUT NET 2022


Nothing But Net - Svensk Baskets projekt för att rusta upp och aktivera utomhusbasketplaner

Svensk Basket får fortsatt medel ur Svenska Spel och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för projektet Nothing But Net. Tack vare dessa medel, och med hjälp av andra samarbetspartners såsom Bergo Flooring, Marty Sports och Unisport, kommer det runt om i Sverige bli möjligt att rusta upp och skapa fler inspirerande utomhusbasketplaner. Samtidigt kommer föreningar ges möjligheten att i sommar återigen erbjuda barn och ungdomar chansen att testa och hitta glädjen i att spela basket utomhus. Vi tror därför att detta projekt starkt kommer kunna bidra till att vi blir fler då vi sänker trösklar och får fler att hitta till vår sport.

Under sommaren 2021 testade drygt 17 000 barn att spela basket utomhus tack vare projektet Nothing But Net. 2022 fortsätter jakten på de trasiga basketnäten och arbetet med att ersätta dem med nya. Även ett 30-tal basketföreningar ska involveras i projektet och kommer under ett antal sommarlovsveckor ha ungdomsledare på utomhusbasketplaner.


PROJEKTETS TRE DELAR

1. Ungdomsledare på utomhusbasketplaner i sommar
Projektets huvuddel är att vi ska ge ett 30-tal föreningar över hela landet möjlighet att ha ungdomsledare på plats på utomhusbasketplaner i sommar. Att fler barn och ungdomar ges möjlighet att i dess närmiljö få prova-på och spela basket vet vi ger ett lyft inte bara i dessa områden utan medför att vi kan växa och få många fler att vilja fortsätta spela basket även efter sommaren.

Denna andra projektsommar kommer även fokus att läggas på att föreningar genom projektet ska försöka lotsa in nya unga ledare i sin verksamhet.

Sista ansökningsdag för föreningar är onsdagen den 23 mars.

knapp ansökan web.jpg

2. Nätaktion
Den del av projektet där vi hoppas de flesta föreningarna kommer ingå och bidra. Ett av projektmålen är nämligen att det till våren inte ska finnas någon utomhusbasketkorg i Sverige som saknar nät och där kan alla föreningar bidra till att det sätts upp 1000 nya basketnät!

Själva startskottet för Nätaktionen och att börja sätta upp de nya näten kommer att bli söndagen den 27 mars, dvs dagen vi går över till sommartid. Lite som en vårstädning. Sommartid är ju streetbasketens tid!

Läs mer om hur #Nätaktionen går till här >>>

Beställningslänk för att få nya basketnät till utomhuskorgar tillsända till er förening finner ni nedan.

Knapp beställning.jpg

3. Upprustningar och anläggning av nya utomhusbasketplaner
För att göra det lättare för distrikt, föreningar, kommuner, fastighetshetbolag mfl att kunna rusta upp eller förhoppningsvis anlägga nya utomhusbasketplaner har Svensk Basket tillsammans med utrustningsleverantörerna Bergo Flooring, Marty Sports och Unisport, tagit fram prisvärda, kvalitativa och tidsbesparande paketerbjudanden på utomhusbasketplaner (fullstora planer eller 3x3-planer). Tanken med denna ”one stop shop” när det gäller utomhusbasketplaner är att förenkla processen med att få tillstånd mer omfattande upprustningar eller nybyggnationer.

Ta del av paketerbjudandet på utomhusbasketplaner genom att trycka på knappen nedan.

Knapp paket.jpg

För frågor och beställning av ett komplett basketplanspaket:

BERGO FLOORING AB / UNISPORT SVERIGE AB
Kontaktperson: Peder Ståhl
Tel.: 0371-58 77 12
E-post: This is a mailto link

Gå in och skapa er utomhusbasketplan på bergocourtbuilder.com. Där kan ni välja färger på planen och detta såväl i spelfältet, 3-sekundersområdet, området runt planen samt linjerna.

Mer information om RF/SISU Anläggningsstöd finner ni i denna länk.


Om inte möjligheterna finns att få till en helt ny utomhusplan kanske det ändå finns behov av inköp av någon ny korg (mobil eller permanent) för att föreningen bättre ska kunna anpassa sin verksamhet också till utomhus? Via Projektstöds IF kan ni som föreningar även våren 2022 ansöka om ett Korgstöd, som är på max 25.000 kr inkl moms. Ansökan om det sk Korgstödet görs på sedvanligt vis och enligt handboken för Projektstöd IF som du finner här:

https://www.basket.se/globalassets/svenska-basketbollforbundet/dokument/barn-och-ungdom/projektstod-if/sbbf-handbok-projektstod-if-2020--2021-version-2.pdf 


Mer information om projektet
Ta del av materialet från den digitala projektpresentationen som hölls den 23 februari 2022 kl 18.00. Se presentationen genom att klicka på knappen nedan.


blobid0.jpg

Frågor om projektet
Kontakta projektledare Mats Elsnitz, This is a mailto link, 070-676 45 20

Uppdaterad: 24 FEB 2022 14:40 Skribent: Mats Elsnitz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

Officiell 3x3-boll


Officiell 3x3-basketkorgOfficiell 3x3-leverantör av resultattavla

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link