Hoppa till sidans innehåll
3x3 Hammarstrand 2014

3x3 Hammarstrand i strålande sommarväder!

30 JUL 2014 13:59
I helgen är det 3x3 Tour i Karlskrona men 3x3 spelas i hela Sverige. Här kommer en rapport från Ragunda Basket som den 5 juli anordnade sin andra 3x3 turnering. Hela 24 lag var med i turneringen, superkul tycker vi!
  • Skapad: 30 JUL 2014 13:59

Sylvia Axelsson berättar:

Vi är en relativt ung klubb och i år var det dags för oss, Ragunda Basket, att lördag den 5:e juli arrangera vårt andra 3x3. Precis som fjolårets premiär bjöds vi på ett 3x3 i strålande sol.

Detta år kändes lite mindre pirrigt, då vi hade lite erfarenhet ifrån förra året. I år fylldes det på med så många lag att vi till sist hade lite problem att få ut alla sextio matcher i programmet samt även få ett par luckor i schemat och vara klar en timme innan det var dags för fotbollsmatch på tv.

Det blev totalt tjugofyra lag, en fördubbling från ifjol, och fyra klasser. Våra mest långväga gäster kom ifrån Sigtuna och Stjördal. Mest lag utifrån hade Bräcke SK, som kom med hela fyra lag.
Dagen bjöd på många spännande matcher och häftig musik.

Det deltog en härlig mix av lag och spelare alltifrån rutinerade lag och spelare till rena nybörjare i varierande åldrar. Alla segrande lag fick medaljer och pokal. I övrigt lottade vi bland alla spelare ut ett stort antal sponsrade 3x3 linnen samt fiba t-shirts, fyra biljetter till teatern Vildhussen, frisbees m.m. 

Innan dagen var slut, hade tre segrande lag korats, många roliga matcher spelats och en hel del fika sålts. Finalen i U14 Mix var en av de mest spännande matcherna, när slutsignalen ljöd ledde The Fantastic Four med 1 poäng, men domaren dömde foul och Red Dragons fick gå till straffkastlinjen och skjuta och satte båda straffkasten och vann till sist med 1 poäng. I herrar senior vann även i år rutinerade laget Härnö Heat ifrån Härnösand och i U16 Mix vann Stjördal Dragons U16 mot Ragundalaget Björnes Magasin. I extrainsatta klassen U10 Mix korades inga segrare, utan där fick alla tre lagen mottaga medaljer och publikens applåder. När vi avslutade dagen kunde vi nöjda pusta ut och konstatera att allt gått bra och att många lag redan deklarerat att de ville komma åter nästa år.

På nedanstående länkar kan ni se mer bilder från vårt 3x3, samt ett reportage med både bilder och videoinslag i ÖP Sport.

>>> 3x3 Hammarstrands på Facebook

>>> Artikel i ÖP Sport om 3x3 Hammarstrand

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info