Hoppa till sidans innehåll

3x3 i Hammarstrand med mersmak

22 JUL 2013 09:54
Vi är mitt inne i 3x3-säsongen och nu hade turen kommit till Ragunda Basket att arrangera en officiell deltävling och när det var dags att summera så kunde man konstatera att det blev ett riktigt lyckat event.
  • Uppdaterad: 22 JUL 2013 10:17

Vi är en rätt ung klubb, Ragunda Basket bildades 2006 av ett gäng basketintresserade tjejer och deras föräldrar. När det fredagen den 12:e juli äntligen var dags för vårt första 3x3 arrangemang, som dessutom skulle bli en kvalomgång till Sverigefinalen i 3x3 och ingå i SBBF:s officiella 3x3-nätverk, var det med spänd förväntan vi hade sett fram emot dagen. Det skulle bli mycket roligt att arrangera ett 3x3, med betoning streetbasket och vi hoppades på många anmälda kompisgäng. Det var svårt att sia om antal lag och vad som krävdes i förberedelser och annat. När anmälningstiden gått ut och tolv lag och femtiotalet spelare, med stor lokal förankring var anmälda, startade arbetet med att lägga ett passande matchschema.

Något nervöst var det innan det stora paketet från SBBF fyllt med matchlinnen, matchbollar och funktionärströjor anlände ca fyra timmar innan matchstart och innan ljud och annat var på plats och dagens första match kunde starta. Evenemanget avlöpte i ett strålande sommarväder och många spännande och roliga matcher spelades på de två planerna. På dagens spelschema fanns 30-talet matcher, som vi lotsades genom av Lennart Hobring som rutinerad speaker.

Kvällen fylldes av basket, musik och publik från kl. 15:00-20:00 innan segrarna i de två klasserna kunde koras. I den ihopslagna ungdomsklassen U14 Mix och U12 Mix bjöds vi på en mycket jämn finalmatch mellan Bumbibjörnarna och Slamdunk innan Slamdunk slutligen kunde koras som segrare.

Herrarnas final föregicks av en mycket populär "Superstress" med en Wilsonboll som pris. Kön till Superstressen fylldes snabbt av publik, spelare, barn såväl som vuxna som ville pröva lyckan. Kön ringlande lång, men till sist stod Nils, en av spelarna i Slamdunk som segrare i Superstressen. I finalen i herrar senior mötes Sellings Goa Gubbar och Härnö Heat, där Härnö välförtjänt avgick med segern och därmed är kvalificerade till finalen i Malmö, den 17-18 augusti!

Vi fick mycket beröm för vårt arrangemang, vilket naturligtvis glädjer. Många lag deltog för första gången i 3x3 och var mycket nöjda och ville gärna komma åter nästa år. En del ville inte vänta så länge utan ville gärna se en upprepning redan i sommar. Från arrangörshåll var det otroligt roligt att se den lokala uppslutningen med kompisgäng både med rutinerade basketspelare och de som endast sporadiskt provat på basket och alla gav de allt under korgarna. Nästa år hoppas vi på fler lag även utifrån. Några av lagen hade förberett sig med en gemensam träning på Multirinken kvällen innan och skulle till nästa år, försöka klämma in någon ytterligare träning.

Med sex stycken basketkorgar, varav fyra alltid var lediga, fanns det gott om möjlighet att prova på basket för publiken. Nu ser vi med tillförsikt och spänning fram emot att göra denna lyckade dag till ett årligt återkommande evenemang under Vildhussveckan!

>>> Här kan ni se mer bilder från vårt arrangemang.

>> Här kan ni läsa mer om finalspelet.

Skribent: Sylvia Axelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info