Hoppa till sidans innehåll

3x3 Streetbasketpremiär i Råneå den 18 juni

19 JUN 2013 15:42
Ett 40-tal aktiva basketspelare kom till tävlingen och deltog i turneringen som genomfördes i soligt men lite kallt norrlandsväder.
  • Skapad: 19 JUN 2013 15:42

Då detta var första gången i ”världshistorien” som den 90-års jubilerande föreningen IFK Råneå planerade och genomförde den här formen av basket, så var arrangören lite spänd och nervös innan start. Nu visade det sig vara en obefogad oro då nio lag anmälde intresse på plats och matcherna flöt på i ett behagligt tempo under kvällen.

Ett av de deltagande lagen var delar av utvecklingslaget, Luleå Stars. Tjejerna i Stars tyckte det var ett kul basketevent och lovade att komma även nästa år trots att dem inte nådde finalspelet. Publiken strömmade till och verkade gilla både idrotten och musiken som pumpade ut ur bashögtalarna.

-Jag tycker att det var ett jätteroligt evenemang att både delta i men framförallt att anordna, säger Lasse Bergwall från arrangerande IFK Råneå.

När kvällen var till ända kunde 3 segrare koras i en mycket kamratlig anda, där det viktigaste inte verkade vara att ha vunnit! De vinnande lagen utsåg turneringens MVP och enades om att Robert Ahlbäck var den som visst på både ”skill” och en förvånande bra kondition för att vara ”offseason”.

Skribent: Peter Henriksson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info