Hoppa till sidans innehåll

ESPN America ny sponsor till SBBF och 3x3

07 MAR 2013 15:37
ESPN America är ny sponsor till Svenska Basketbollförbundets (SBBF) satsning på streetbasket, 3x3.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:55

3x3-basket lanserades i somras som en sommarturné med event i Stockholm vid två tillfällen (premiären på Sergels torg och finalen i samband med UNG 08-festivalen i Kungsträdgården), Uppsala under Valborg, Sundsvall under Gatufesten, Storsjöyran i Östersund och Sommartorsdagarna i Borås.

- Att ESPN America, som ett av världens största sportvarumärken, vill vara en del i vår satsning är stort för oss såklart. Vi vill jobba med varumärken som passar in i streetbasket-konceptet och som vi vet att målgruppen uppskattar. Målet är att återta positionen som gatans sport och med ESPN vid vår sida får vi ännu större möjligheter att lyckas, säger David Hussein, marknadsansvarig SBBF

- ESPN är nöjt med partnerskapet och vi ser fram emot att samarbeta med SBBF för att öka intresset av basket i Sverige och vi hoppas att kommande March Madness på ESPN America inspirerar basketspelare i Sverige till en framtid med College-basket i USA, säger Unni Amundsen, PR- och marknadsansvarig ESPN i Norden.

Om 3x3-basket

SBBF lanserade disciplinen 3x3 för att tillgängligöra basketen ytterligare. Bl.a. behöver spelarna inte tillhöra samma förening eller vara en licensierad basketspelare. 3x3-evenemangen är dels tänkt som en arena för personer att prova på och få se basket samtidigt som det även är officiellt svenskt mästerskap i streetbasket. Premiäråret lockade 264 spelare med över 50 % av deltagarna, och besökarna, i åldrarna 15-20 år.

Den svenska touren ingår även i det globala nätverket och FIBAs 3x3 World Tour. Förra årets vinnare i herrseniorklassen, Men in Black, fick chansen att mäta sig internationellt i Madrid och tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Till sommaren 2013 kommer det arrangeras fler deltävlingar på lokal ort runt om i Sverige from maj med en Sverigefinal planerad i augusti, preliminärt i Göteborg.

Om ESPN

ESPN, Inc. är ett världsledande, multinationellt, multimedia underhållningsföretag inom sport med en portfölj av över 50 multimedia sporträttigheter. ESPN är till 80 % ägt av ABC, Inc. vilket indirekt blirr ett dotterbolag till The Walt Disney Company. The Hearst Corporation håller 20 % I ESPN.

ESPN America och ESPN America HD, det enda europiska nätverket ägnat exklusivt till det bästa av nordamerikansk sport, innehållande bevakning av AHL, MLB och NCAA fotboll och basket över Europa och Mellanöstern, tillgängligt för mer än 19 miljoner hushåll i mer än 40 länder. Tillgängligt i Sverige via Canal Digital, Com Hem, Telia Digital-TV, Tele2 och IP Sweden.

Skribent: David Hussein
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info