Hoppa till sidans innehåll

Men in Black till slutspel i Madrid

13 SEP 2012 11:00
Sveriges representant Men in Black vann två av fyra matcher i gruppspelet i FIBA 3x3 World Tour i Madrid. De gick vidare till slutspel som bästa trea men i kvartsfinalen tog det stopp efter förlust mot Prag (Tjeckien) med 17-19.
  • Skapad: 13 SEP 2012 11:00

Men in Black var laget som fick representera Stockholm och Sverige i Madrid under FIBA 3x3 World Tour den gånga helgen. Allt på plats var betalt, de fick flygresa, boende på ett fyrstjärnigt hotell och tre mål mat om dagen på hotellets restaurang. Dessutom fick de ett helt kitt med kläder och skor från Nike, allt som behövs för att spela basket och mycket där till.

- Allt runt omkring tävlingen var väldigt proffsigt, det kändes riktigt seriöst, man blev extra laddad bara av det, säger William Ahlberg en av spelarna.

I öppningsmatchen för hela turneringen mötte Men in Black Ljubljana (Slovenien). Men in Black ledde hela matchen till sista minuterna av ordinarie tid då Ljubljana kom ikapp och när hesa Fredrik ljöd så var matchen helt jämn. I förlängning så är det först till två poäng som gäller, i 3x3-basket får man en poäng för skott innan för trepoängslinjen och två poäng för skott utanför trepoängslinjen. Adin Kavgic i Ljubljana gick upp för att skjuta en tvåpoängare och blev foulad vid skottförsöket, bollen gick inte i men Kavgic fick två straffkast som han satte och Ljubljana vann matchen. Bittert, speciellt med tanke på att Ljubljana senare gick hela vägen till final och kvalificerar sig till finalspelet i Miami.

Bara någon timme senare var det dags för match igen, en match som Men in Black förlorade mot Vilnius med 13-16, ett Vilnius som var större och starkare än svenskarna.

Två matcher kvar i gruppspelet och nu var Men in Black piskade att vinna, för motståndet stod Madrid och i skenet av kvällssolen i Madrid med fullsatta läkare, gjorde Men in Black vad som krävdes och vann med klara 12-9 till hemmapublikens förtret.

Sista matchen var strax efter lunch när det var som allra varmast, för motståndet stod Prague Jizni Mesto. Men in Black var tvungna att vinna samtidigt som resultaten i de andra grupperna skulle gå Men in Blacks väg för att laget från Huddinge skulle gå vidare till slutspel. Efter en trög inledning så kunde Men in Black ta tag i spelet och vinna matchen, segern innebar att Men in Black var klara för kvartsfinal.

I kvartsfinalen ställdes de svenska mästarna mot Prag (Tjeckien). En boll som studsade fel (kanske beroende på underlaget), ett inkast dömt åt fel håll och så var äventyret slut för Men in Black och slutresultatet skrevs till 17-19.

- Jag tror vi underskattade oss själva lite, vår förmåga, hade vi gått in med större självförtroende så hade vi antagligen vunnit de första matcherna och haft en lättare väg till finalen, säger William Ahlberg.

Lagkamraten Kassim Nagwere fyller i: 
– Det är väldigt små marginaler, vi gör en bra sista match och hade inte bollen utan anledning studsat fel på golvet och gått ut så kanske vi hade varit i final. 

William fortsätter: – Nu vet vi hur nivån är och hur vi ska spela nästa gång och det kommer bli en nästa gång så då kommer vi att vinna.

Något att glädjas åt var att Adam Fontaine vann kvalificeringsomgången av dunktävlingen, i dunkfinalen var det en proffsdunkare som vann efter att ha dunkat över en bil. 

Här kan du se när Adam dunkar I Samsung Dunk Contest Qualifiers.

 

 

>>> Alla resultat hittar du här:

 

>>> Här hittar du bilder från 3x3 i Madrid:

 

Foto: Rikard Aspegren

Skribent: Rikard Aspegren
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info