Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Jonsson Chris Czerapowicz med bollen

Oskarshamns 3x3-turnering avgjord

29 JUL 2013 09:28
I helgen var det dags igen. Den anrika streetbasketturneringen med sina rötter långt bakåt i baskethistorien skulle äga rum i Oskarshamns vackra hamnmiljö. Nytt för i år var att turneringen var en officiell del av Svenska Basketbollförbundets #3x3SWE sommartour, där vinnarna från varje deltävling till slut får mötas i Sverigefinalen i Malmö.
  • Skapad: 29 JUL 2013 09:28

Landslagsaktuella Chris Czerapowicz och den högt rankade 3x3-experten Adam Fontainevar två av deltagarna som tagit sig till Oskarshamn för att börja turneringen redan under fredagkvällen. Efter ett mycket jämnt gruppspel som inget av lagen gick obesegrat igenom var det dags att avsluta lördagen med slutspel.

kr2trSnHnMqUz46b8UVv

Jönköpingsgrabbarna i laget "Snipers" fick en ganska bekväm tur till finalen genom semifinal mot det trötta Oskarshamnslaget "Pensionärerna" som slutade med utklassningssiffrorna 21-3.

xjFhUQRXT-U9pfBMv58a

Den andra semifinalen blev en betydligt mer spännande tillställning. Favorittippade göteborgslaget "Hosted by Phil" slog till slut de 3x3-rutinerade stockholmarna "Men in Black" med 13-10 efter en hård drabbning.

När den baskethungriga oskarshamnspubliken bänkat sig kring planen för final rådde det ingen tvivel om att det stod mycket ära på spel, vilket tydligt kunde visas i form av blåmärken och skrapsår hos de stridande spelarna. Göteborgarna med Czerapowicz i spetsen stod upp inför favoritskapet och segrade tillslut i den poängsnåla finalmatchen med 10-8.

Oskarshamn 3x3

Arrangören är nöjd med en väl genomförd turnering och ser positivit på framtiden.

- Som vanligt bjuder vi Oskarshamnarna på högklassig basketunderhållning, säger Oskarshamns BBK:s egen basketprofil Edvin Frisk. Vidare meddelar han att man redan börjat planeringen inför nästa års basketfest då man vill försöka skruva upp kvalitén ytterligare.

DAE_Jb72VNyqDo_g2HDM

Linda PhungEdvin FriskBörje Karlsson och Mattias Svensson vår några av arrangörerna av turneringen.


>>> Alla resultat från turneringen.

Skribent: David Ådvall
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info