Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jennifer Jerez

Ungdomar i Rissne bakom projektet med Rosa Pantern-plan

19 SEP 2014 14:20
I morgon kl 13:00 invigs den nya streetbasketplanen vid Rissne IP. Ett projekt som kom till för att att unga tjejer ville ha en trygg plats att vistas och umgås på utomhus. Ungdomarna har själva fått bestämma hur den nya planen skulle se ut.
  • Skapad: 19 SEP 2014 14:20

-     Jag och Alma (Jörneryd) har fått representera den lokala basketföreningen Duvbo Basket där vi coachar. Vi spelar ofta ute i Rissne och har kunnat bidra med input och tankar om hur planen ska se ut både för att vi är basketkunniga och desssutom unga tjejer, säger Emma Levenrot coach i Duvbo Basket.

Rosa Pantern-planen har extra bra belysning om kvällarna och det har rensats ordentligt bland buskage runt omkring och en läktare har uppförts en läktare som en naturlig plats att samlas vid. 

Invigningen kommer att ske i samband med en streetbasketturnering för alla mellan 13 och 18 år och matcherna kommer förhoppningsvis spelas i mixade lag, det vill säga killar och tjejer blandat.

-     Att Rosa Pantern-planen blev till är ett resultat av något som från början var en medborgardialog. Då kom det fram att tjejer ville ha en tryggare plats att vistas på ute. I och med att basket är väldigt stort i Rissne så föll det sig naturligt med en basketplan. 
Ungdomarna skall ha en stor eloge och utan dem hade det inte varit genomförbart. Vi vuxna har bara hjälpt till med verkyg för att kunna genomföra det, säger David Gerges på Sundbybergs kommun. 

Det finns fortfarande en tom yta jämte basketplanen och i morgon kommer det att diskuteras vad som kommer att kunna göras med den. Sundybergs Kommun välkommnar alla typer av förslag. 

På kommunens hemsida berättar arrangörerna att förutom gratis mat och massor av rosa dricka, dj-gruppen KMODI kommer också landslagsstjärnan Frida Eldebrink att närvara. Vi fick ett par ord med Frida inför morgondagen. 


-    
 Det behövs fler bra basketplaner att spela utomhus på i Stockholm. När jag var liten får jag uppfattningen om att det fanns fler som var i bra skick. Det är verkligen ett kul initiativ och bra att de fått igenom planerna och att det inte stannat i idéstadiet. Det ska bli kul att vara där i morgon. säger landslagsspelaren Frida Eldebrink. 

>>> Anmäler dig till turneringen gör du här

>>> Se också SVT:s reportage om Rosa Pantern-planen

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info