Hoppa till sidans innehåll

Årets Nyhet - Streetbasket Challenge är här!

02 JUN 2021 11:07
  • Uppdaterad: 26 MAJ 2022 23:50

Streetbasket Challenge är Svensk Baskets nya satsning och en rikstäckande tävlingsverksamhet i basketens nya OS-gren 3x3, med ett 50-tal turneringar runt om i Sverige under hela sommaren! Tävlingsklasserna är U13, U15, U18, Senior och redan helgen 12-13 juni kommer de första turneringarna att spelas i Kungsbacka, Sollentuna, Umeå och Upplands-Bro.

Nu när restriktionerna lättat passar Svensk Basket (Svenska Basketbollförbundet, Basketdistriktsförbunden och många av Sveriges basketföreningar) på att arrangera en helt ny utomhusturnering i basketens nya OS-gren 3x3:
 
– Äntligen får vi spela matcher igen och Streetbasket Challenge kommer bli en höjdpunkt för alla basketungdomar i sommar. Att vi spelar utomhus och har ett begränsat antal lag samtidigt på plats ligger dessutom helt i linje med gällande restriktioner, säger Orkan Berktan, Verksamhetsutvecklare Tävling på Svenska Basketbollförbundet.

Varje turnering är fristående och klasserna begränsas till 8 lag, som vardera garanteras minst 4 matcher. Matchtempot blir högt med 10 minuters matcher som alla spelas till musik. Samtliga spelare som deltar och är minst 13 år får dessutom individuella 3x3-rankingpoäng och det ska bli kul att se vilka spelare som rankas högst i sina respektive åldersklasser när sommaren är slut. Det kommer inte nödvändigtvis vara den som spelat bäst i en turnering utan framförallt den som spelar mest och i flest turneringar som har störst chans att hamna på den tronen.

Förutom det härliga att vi återigen kan spela matcher igen kommer turneringarna även präglas av de partners som finns med:

- Streetbasket Challenge kommer bli en kul turnering att spela och arrangera. Inte minst kommer våra partners att bidra till det där det kommer finnas möjlighet att vinna biljetter till sommarens stora begivenhet, filmen Space Jam 2 med världens bäste basketspelare LeBron James i huvudrollen, eller stilla hungern i Kostministeriets ”Players Lounge”, säger Mats Elsnitz, Verksamhetsutvecklare Marknad på Svenska Basketbollförbundet.

Streetbasket Challenge 2021 vill alltså ingen basketlirare missa och för att vi ska komma igång med basketmatcher redan till sommaren ger Svenska Basketbollförbundet en subvention om 75% av anmälningsavgiften till alla föreningar som anmäler lag till turneringarna.

Läs mer om Streetbasket Challenge och hur ni anmäler lag på följande länk!

 

Skribent: Mats Elsnitz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

Officiell 3x3-boll


Officiell 3x3-basketkorgOfficiell 3x3-leverantör av resultattavla

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link