Hoppa till sidans innehåll

Åsö Streetball Challenge 2013 3x3

26 AUG 2013 13:33
För andra året i rad genomfördes Åsö Streetball Challenge. Även detta år blev det en solfylld och lyckad Åsö Streetball Challenge.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:03

Platsen var Åsötorg, granne med Anna Lindhs plats, en väletablerad knutpunkt för basketbollspelare i alla åldrar.

- Ambition var att skapa en folkfest som hyllar basketkulturen och hålla en hög sportslig nivå, säger Tedros Asmelash, en av arrangörerna.

I år var det 10 högkvalitativa lag som under en solfylld augustidag, inför stor publik och många förbipasserande, gjorde upp om den prestigefyllda "Åsö Streetball Challenge" vandringspokal. 

Totalt så var det 50 anmälda spelare. Det fanns flera lag som ville anmäla sig, men det som gällde var. First come first served , dvs först till kvarn.  

På plats var det även underhållning med Dj’s och uppträdanden under hela dagen. Publiken bjöds också på Dunktävling och Skottävling.

Om det blir en turnering 2014?

- Självklart, vi har redan börjat resan mot Åsö Streetball Challenge 2014, avslutar Tedros.

 

Så här skriver basketinspiratören Jonas Morin om Åsö Streetball Challenge:

 

Grabbarna som ordnade streetball battle på Åsö Torg är mina hjältar. Mitt inne på centrala Södermalm där det pulserar som mest så hade det arrangerat en mycket professionell turnering. De bjöd på dansare, sångare och  härlig musik från grymma högtalare. Allt detta har gjorts ideellt. De har ingen förening utan tid, möda och pengar kommer från deras egna fickor. Under dagen måste 10000 människor passerat, om en för en stund, och fått en känsla av att basket är en riktigt skön idrott. Det här är kärleken till vår sport börjar. På gatan, med en boll och en korg.

 

aso2

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info