Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexander Strandberg

BK Lök mästare i 3x3 under SM-veckan

07 JUL 2013 22:35
Under lördagen kämpade åtta lag mitt på Stora torg i Halmstad om att bli Svensk Mästare i 3x3-basket och BK Lök var de som tillslut tog hem guldet.
  • Skapad: 07 JUL 2013 22:35

Tänkt dig, du befinner dig i sommarstaden Halmstad mitt i sommaren, en stad som det just då finns så mycket folk i att alla hotell och vandrarhem är totalt fullbelagda. Solen skiner, det är 30 grader, staden andas sommar och mitt på Stora torg är det ett stort event-område, ur högtalarna strömmar musik och mitt i allt det där så spelas det streetbasket. Och just det, SVT sänder självklart live.

SM-veckan är ett svenskt mini-OS, drygt 5 000 idrottare i 31 idrotter deltog under veckan i SM-tävlingarna i Halmstad. För först gången var 3x3-basket med som en gren under SM-veckan.

Redan från början var laget från Lund, BK Lök starka och tog sig genom gruppspelet ganska enkelt. För deras finalmotståndare Men in Black så började det med en förlust men laget kom in i det i andra matchen och såg ruskigt starka ut inför finalen.  

Men In Black börjar också finalen bäst och med en förmåga att kunna slå sina motspelare 1-1 kunde de gå upp i en tidig ledning. BK Lök svarade hänförda av matchens gigant David Hult som Men In Black hade svårt att stoppa under korgen, vilket gjorde att BK Lök kunde går förbi och hade ledningen ända in i slutet.

Men med sex sekunder kvar av matchen och ledning med två poäng för BK Lök blir Men In Blacks Adam Fontaine foulad på ett tvåpoängsförsök och får två straffkast. Men han missar första och även om han sätter andra så spelar det mindre roll för tiden är slut och finalen slutar 10-9 och BK Lök är Svenska Mästare i 3x3-basket.

 

Matchvinnaren David Hult efter streetbasketguldet

 

Se slutet på finalen igen

 

Vinnarlaget fick också en övernattning med helpension på Bosön, svensk idrotts samlingsplats.

 

Deltagande lag

Malbas 
Men In Black 1
Victories Secrets 
Scrubs
BK Lök 
KFUM Ystad 
Men In Black 2 
Öresundskraft Crew

>>> Bilder från #3x3swe SM-veckan

>>> Resultat

>>> Mer om SM-veckan

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info