Hoppa till sidans innehåll

Blouses vinner Sverigetouren i 3x3 2016!

15 AUG 2016 16:29
I lördags avgjordes Sverigetouren 3x3 och efter en hel dag fylld med tuffa och jämna matcher var det till slut Blouses som stod högst upp på prispallen. Nu väntar Europaspel för skåningarna och en chans att nå FIBA World Tour.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2016 18:14

För femte året i rad rullade Svenska Basketbollförbundet  ut Sverigetouren i 3x3. En kringresande turnering i streetbasket. Efter stopp i Kista och Helsingborg hade turen kommit till Göteborg. Under fredagen anordnades sista chansen att nå finalspelet.

Turneringen hade ett flertal lag som höll hög standard och lag som hade varit med på hela touren. Ö-prickarna var med under SM-veckan och i Kista. Young Gunners nådde semifinal i Kista. Men In Black 1 var med under SM-veckan, i Kista och i Helsingborg. Blouses var med i Helsingborg men åkte ut i kvartsfinalen. Lägg till Polens 3x3-landslag och tre lag till som alla höll hög standard så förstår ni att startfältet var riktigt bra.

Team Poland, Men In Black, Blouses och det lokala laget Team Valor var de starkare lagen och de nådde alla semifinal. Blouses visade att de verkligen ville ta sig till finalspelet den här gången och utmanövrerade med lätthet Team Valor i den första semifinalen. I andra semifinalen var det Polska 3x3-landslaget lite av favoriter, de hade med lätthet gått igenom gruppspelet. Men de tänkte nog lite för mycket på morgondagen för revanschsugna Men In Black, som fallit på målsnöret i Helsingborg, var taggade till tusen och tog kommandot direkt och släppte det inte och kunde ta sig till finalspelet med sifforna 15 mot 12.

Under lördagen var det dags för finalspelet, åtta lag gjorde upp om 10 000 kr samt en plats i 2016 The Hague Challenger 18-19 augusti med alla kostnader betalda. Lagen som gjorde upp var Stockholm och 2win som kvalificera sig under SM-veckan, Men In Black 2 och Young Gunners från Kista-eventet, CPH Slamdunk och Kullamännen från Helsingborg-eventet och slutligen Men In Black 1 och Blouses från Göteborgs-eventet.

Några av Sveriges bästa domare var på plats och det behövdes verkligen för spelet var snabbt, tufft och det märktes att det låg en allvarlig stämning i luften. Det var ändå 10 00 kronor och en chans att gå från Göteborg ut på väldsscenen i 3x3-basket som var i potten.

I grupp A blev det extra spännande Blouses, Men In Black och Kullamännen landade alla på två segrar och hade inbördes på varandra. Avgörande i 3x3 är poängsnitt per match. Blouses med 16,3 poäng per match och Kullamännen med 15 poäng per match gick vidare till semifinal före Men In Black med 12,3 poäng i snitt. I andra gruppen så var det Men In Black 2 och SM-vinnarna Stockholm som gick vidare till semifinal.

Det skulle visa sig vara Blouses som var det starkaste laget, de vann övertygande över Stockholm i första semifinalen med 13-6 och i finalen mot Kullamännen med 12- 9.

 Andraplatsen gick till Kullamännen.

Se hela finalen: I matchen om tredjepris var det Men In Black som trots stor besvikelse efter semifinalförlusten kunde kraftsamla och vinna matchen mot Stockholm.

Blouses Papy Ndiaye blev turneringens MVP. Han bjöd under turningen på ett par spektakulära dunkar. Nedan kan ni se en dunk från turneringen i Helsingborg. 

Blouses resa slutar dock inte med att de har vunnit Sverigefinalen 3x3 2016. De kommer den 18-19 augusti att bege sig till Holland för The Hague Challenger. Därifrån kan de gå vidare till FIBA:s World Tour med chans att bli världens bästa 3x3-lag.

>>> Samtliga resultat från finalspelet.

Till sist vill vi tacka alla funktionärer från Lindome Basket och Mölndal Basket som var medarrangörer på ett förtjänstfullt sätt!

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info