Hoppa till sidans innehåll

David Obregon om män, motivation och Malmö

16 AUG 2013 23:00
David Obregon kallas för The Captain. Han spelar i ett basketlag med Kenji, Nilzzen och en kille som kallas The Animal. I 3×3-finalen såg David en chans att hjälpa sin kompis och samtidigt lyfta sitt företag. Längs vägen råkade det också bli ett riktigt bra basketlag.
  • Skapad: 16 AUG 2013 23:00

Berätta om DreamDraft som organisation. Vad gör ni när ni inte spelar 3×3?

- DreamDraft är mitt företag. Jag ska starta ett socialt nätverk för idrottssverige. Det kommer vara ett forum där man kan prata med varandra och lägga upp sina meriter, något som inte finns på Facebook idag. Jag har jobbat med det under långt tid och har tagit upp det på allvar nu igen. Vi kommer göra en launch till hösten.

dd-3

Hur föddes idén till att ställa upp i den här turneringen?

- Alex Nilsson, som var med och spelade i Halmstad, är lillebror till min fru. Han lirade så jävla bra upp i Halmstad och när jag fick reda på att det var öppen anmälning till Malmöturneringen då tänkte jag att jag skulle fixa ett riktigt mördarlag och spelare som verkligen kunde spela. Så jag kontaktade Boroth och Leo som är gamla Malbasspelare och vänner till mig. Alex ska få ett revanschlag, ett riktigt Malmölag.

Är det här en engångsgrej eller ni kommer fortsätta spela turneringar?

- De här killarna kommer fortsätta vara profiler, både Alex och Boroth spelar seriöst annars. Vi är goda vänner och så, så vi kan tänka oss att spela nästa år om vi känner för det. Men vi är här för att vinna och jag vet att killarna gärna ställer upp och representerar Malmö.

Leo Kostic, The Animal, är lite av en profil med sin MMA-bakgrund. Vilken är din bästa Leo Kostic-historia där han gör något riktigt djurigt, som du kan dela med dig?

- Om man ska förklara Leo så är han ett djur. Han är en mans man. Han tränar mycket, han äter mycket, allting han gör är mycket. Jag är god vän med honom, men han är en riktigt mans man. Han gör allting rough.

Avslutningsvis, ni hamnade i en grupp med två Höganäslag, vilka brukar bestå av spelare från Litauen. Har ni bra koll på Litauisk streetbasket?

- Kanske inte just streetbasket men både Alex och Boroth har spelat mot Höganäs flera gånger. Alex har väldigt stor respekt för Litauisk basket. De är rutinerade och de vet hur man spelar tufft. Det blir bra motstånd för oss. Även Fly like a dragon verkar vara bra, eftersom de vann uppe i Sundsvall. Vi har full koll.

560657_484997034866142_970814482_n

Skribent: Johannes Grufstedt (basket24)
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info