Hoppa till sidans innehåll
Foto: BILDBYRÅN

Dolphins antar utmaningen – SM i 3x3 8-9 juli

22 APR 2016 14:22
​För fjärde året i rad anordnar Svenska Basketbollförbundet (SBBF) Svenska Mästerskapen i 3x3 under Riksidrottsförbundets SM-vecka. Denna gång slår folkfesten ner i Norrköping och Norrköping Dolphins står tillsammans med SBBF värd för mästerskapet.
  • Skapad: 22 APR 2016 14:22

– SM-veckan är ett perfekt tillfälle för Norrköpingsborna att få se toppbasket under festliga former mitt i City. Dolphins elitspelare ställer upp med lag i både dam- och herrklassen – jag hoppas resten av ligalagen antar utmaningen, säger Dolphins Anders Gummesson, som ansvarar för tävlingarna på plats.

SM-veckan pågår mellan 6-13 juli och SM i 3x3 arrangeras under fredag och lördag 8-9 juli mitt på Tyska Torget med Rådhuset som kuliss.

– SM i 3x3 är en av höjdpunkterna på basketåret. Inramningen mitt på torget, intensiteten i de korta matcherna och närheten till spelarna erbjuder gör det till en riktigt klockren publiksport. Vi ser precis som tidigare år fram emot fullsatta läktare hoppas att många besökare får en första positiv bild av basketen, säger Elin Hernerfors projektledare för 3x3 på Svenska Basketbollförbundet.

Turneringen är öppen för 12 dam- respektive herrlag och spelas under två högintensiva dagar med slutspel under lördagskvällen. SVT sänder slutspelet.

– Vi förväntar oss hög nivå på lagen i år, särskilt nu när Dolphins utmanat ligalagen. Framförallt har vi märkt ett ökat intresse för damklassen. Jag hoppas att även den skall bli fullsatt i år med tanke på att vi inom basketen har en jämn könsfördelning bland utövarna, fortsätter Elin Hernerfors.

BB150705NJ037

FAKTA
SM-veckan 2016: anordnas av Riksidrottsförbundet tillsammans med arrangörsstaden Norrköping under onsdag – onsdag 6-13 juli. Sändande bolag är SVT.

SM i 3x3: 8-9 juli anordnas av Svenska Basketbollförbundet i samarbete med Norrköping Dolphins och kommer att avgöras mitt på Tyska Torget, framför Rådhuset i Norrköping. Det är den perfekta platsen både för att synas, höras och locka åskådare – mitt under Idrottskalaset.

Likt tidigare år kommer SVT sända minst slutspelet under lördag kväll.

Tävlingsinformation: 
Max 12 lag i respektive dam- och herrklass.
Minst 3 spelare, max 4 spelare per lag.

Pris:
1-3:e pris erhåller medaljer och Riksidrottsförbundets officiella SM-tecken.
1:a pris och därmed svenska mästare erhåller en pokal samt en prispott baserad på deltagaravgifterna x antal anmälda lag. T.ex. 12 lag anmälda = 6000 SEK.
Prisceremonin hålls på Tyska Torget direkt efter finalerna på lördagskvällen. 

Anmälan:
Klicka här för att anmäla ditt lag till SM i 3x3 2016 
Alla spelare måste ha en bekräftad spelarprofil.
Vid frågor kontakta This is a mailto link 

Deltagande kostar 500 SEK / lag och betalas in via swish först när plats är bekräftad. 
Information om deltagandestatus kommer via mail.

Anmälan öppnar kl 00:00 måndag den 25 april och stänger onsdagen den 8 juni, 23:50

OBS!
Plats 1-2: En plats i varje klass är reserverad för arrangörsstaden samt fjolårets vinnare av SM vilket betyder att 10 platser är öppna för anmälan i respektive klass (dam och herr).
Plats 3 – 5: "Först till kvarn" för basketligalagen
Plats 6-12: Öppet för alla – anmälda spelares totala rankingpoäng på www.3x3planet.com avgör vilka som får en plats. 

Krav på registrerad profil:
Alla spelare måste ha en registrerad och bekräftad profil, registrering här 
Vid frågor kontakta This is a mailto link

BoendeHittar ni på denna länk. Observera att det är 50 idrotter som arrangerar sina SM-tävlingar under SM-veckan och att boende kommer att vara en bristvara. 

3x3 Tour 2016: Den officiella touren i 3x3 spelas under slutet av juli till mitten av augusti och kommer att ha tre till fyra stopp. Vinnarlaget i herrklassen har en plats på EuroTour i Haag den 18-19 augusti där kostnader på plats (lokal transport, hotell, mat) täcks av arrangören och SBBF bjuder på resan för spelarna. SBBF jobbar just tillsammans med FIBA med att hitta ett internationellt event där vinnarlaget i damklassen får en plats.

Twitter: @3x3swe

VARMT VÄLKOMNA!

Med vänliga hälsningar
SBBF | Svenska Basketbollförbundet
Norrköping Dolphins

BB150705NJ047
Svenska mästare damer 2015: Lady Dragons, Sundsvall

BB150705NJ046
Svenska mästare herrar i 3x3 2015: 2win, Stockholm

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info