Hoppa till sidans innehåll

Herrklassen fullsatt på Tour 1:3 Örebro 15 augusti

31 JUL 2015 10:37
Två veckor innan det första toureventet går av stapeln i Örebro är herrklassen full. Det finns fortfarande fem platser kvar i damklassen innan anmälan stänger om en dryg vecka. KFUM Örebro är laddade och ordförande Kristin Stenman hälsar välkomna
  • Uppdaterad: 31 JUL 2015 11:32

Lånat från Jubileumsbloggen: http://www.orebro750.se/om-orebro-750/jubileumsblogg/3x3-touren-landar-i-orebro/ 


Det är två veckor kvar tills 3x3 Touren landar i Örebro för första gången någonsin!! Förberedelserna pågår för fullt. Vi är superladdade och vi hoppas spelarna och publiken känner likadant. Från tisdag till torsdag (11-13 augusti) kommer vi erbjuda prova-på-aktiviteter, olika miniturneringar och minitävlingar på streetbasketplanen som är på Teaterplan. Vi hoppas alla som besöker Jubileumsveckan kommer förbi hos oss, skjuter ett skott, dribblar en bana och har lika kul med basketbollen som vi har! 

Själva tävlingsdagen är lördagen den 15 augusti. Det är då touren går av stapeln. I år kommer den officiella 3x3 Touren resa landet runt, detta år med fokus på södra Sverige för att upptäcka nya 3x3 marker. Först ut är Örebro och därefter Göteborg och sedan Helsingborg. 3x3 är en strukturerad form av streetbasket. Två lag med tre spelare i varje spelar mot varandra på en plan som är lika stor som en halv vanlig basketplan. Touren är öppen för damer och herrar 16+ och kommer ha plats för 16 lag per turnering. Streetbasket är en rolig form av basket. Ni som aldrig sett basket tidigare bör ta tillfället i akt och uppleva detta. 

Det är en spännande, nytänkande basket i sin renaste form. Värden över spelas streetbasket på gatorna och vi hoppas Sverige och Örebro efter jubileumsveckan kommer ta efter detta. Enklare idrott är svårt att hitta. Allt ni behöver är en boll och en korg. Vi lovar en riktigt rolig basketvecka med skön stämning och massa rolig basket i högt tempo! Kom gärna förbi oss för att själva spela och missa absolut inte 3x3 touren lördagen den 15 augusti. Arrangemanget är helt gratis!


Varmt välkomna! 

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info