Hoppa till sidans innehåll
IFK Råneå Streetbasket 3x3

IFK Råneå trotsade regnet och spelade 3x3

18 JUN 2014 12:09
Igår spelades det streetbasket på Råneå IP trots regntunga skyar och snålblåst. Trots utmaningen med det inte helt optimala vädret rapporter IFK Råneås Kansli trots detta ett härligt deltagande av flickor och pojkar och stora som små.
  • Skapad: 18 JUN 2014 12:09

IFK Råneå i samarbete med den lokala gruppen Sommarstek i Luleå anordnade igår, den 18 juni en streetbasketturnering på Rånåe IP.
Duggregnet var ett fakutm men både arrangörer och spelare kämpade på och genomförde arrangemanget där 4 ungdomslag och tre vuxenlag deltog.

Fokus var inte på att kora vinnare i turneringen utan att att spela tillsammans. Man valde istället att att lotta ut priserna bland alla tappra deltagare!
- Och det är ju just såhär 3x3 är tänkt att spelas. Det är inte bara på de stora arenorna och turneringarna 3x3 skall finnas utan det räcker med 1 plan, 2 lag och minst 3 spelare i varje som uppmuntrar till spontanbasket.
3x3 skall verka för att få basketen att växa som idrott och inte för att motverka den.

Hur som helst blev kvällen lyckad och de som deltog gjorde det med liv och lust och kunde avsluta med att äta en hamburgare och ta en kaffekopp.
 
– Vi kommer så klart att fortsätta att arrangera streetbasket och ser redan fram emot nästa år, och då förhoppningsvis i varmare väder! säger Peter Henriksson, IFK Råneå.

Läs mer på IFK Råneås facebookgrupp

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info