Hoppa till sidans innehåll

Kullamännen och CPH Slamdunk vidare till Sverigefinalen

09 AUG 2016 18:09
Under den gånga helgen var det Helsingborg som stod som värd för det andra stoppet på Sverigetouren i 3x3. Efter två intensiva dagar stod det klart att Kullamännen och CPH Slamdunk var lagen som kvalificerade sig för Sverigefinalen kommande lördag.
  • Skapad: 09 AUG 2016 18:09

I stadsparken mitt i Helsingborg dukades det under fredagen upp en riktig basketscen och efter att Helsingborg Basket hade haft spontanspel och tävlingar inledes andra stoppet på Sverigetouren med tuff och underhållande basket. Innan dagen och kvällen var slut hade vi fått se ett gäng spektakulära prestationer (inte minst en Alley-oop dunk).

Tyvärr skulle lördagen inte börja så bra som vi hade hoppats, vädergudarna var inte på vår sida och efter att gjort flera försök blev vi på grund av regn tvungna att flytta in till GA-hallen. Inte samma härliga streetbasket-känsla men kvalitén på matcherna höll fortsatt hög nivå och när vi gick in i slutspelet fick domarna jobba för att hålla de vilt kämpande och engagerade lagen på mattan.

Tillslut var det dock Kullamännen som stod som segrare efter att ha vunnit finalen mot är vinnare CPH Slamdunk från Danmark med siffrorna 12-11 efter en rafflande final. Trots finalförlusten är dock även CPH Slamdunk vidare till Sverigefinalen i Göteborg nästa lördag. Då får vi se vilket lag som kommer ta hem 10 000 kronor och en plats på ett internationellt 3x3 event i Haag med allt betalt och en chans att nå FIBA 3x3  World Tour.

Stort tack till Wictor Wideheim och Helsingborg Basket som var medarrangörer och såg till att allt runt om kring matcherna fungerade klockrent!

Närmast går 3x3-lasset till Göteborg. Under fredagen (12/8) är sista chansen att nå finalspelet när tio lag gör upp om två platser till Sverigefinalen som spelas under lördagen (13/8).

>>> Mer info finns i eventet på Facebook.

Förutom grym basket kommer personer 15 år och uppåt med intellektuell funktionsnedsättning att kunna prova på basket under lördagen innan finalspelet börjar.

LOKA Hero Jonas Autio kommer tillsammans med Olympic Challenge att mellan klockan 11-13 på lördag att hålla i för personer 15 år och uppåt med intellektuell funktionsnedsättning. 
Det är gratis och ingen anmälan krävs. Drick så mycket Loka du vill! Dagen avslutas med Panta för Olympic Challenge där varje tomflaska som sätts i basketkorgen ger pengar till Olympic Challenge och fina give-aways till alla deltagare.

Skribent: Rikard Aspegren
Epost: This is a mailto link
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng




 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info