Hoppa till sidans innehåll

Kungsträdgården fick se 3x3-titlarna vinnas

26 AUG 2012 23:26
Uppsala, Stockholm, Sundsvall, Östersund och Borås har alla fått besök av #3x3swe under Svenska Basketbollförbundets 3x3-sommartour. Mängder med matcher har spelats och i fredags avgjordes hela touren.
  • Skapad: 26 AUG 2012 23:26

Klockan är 12.17, på basketplanen i Kungsträdgården trängs affärsmän på lunchrast, barn med sina föräldrar och ungdomar, alla åldrar och typer av människor och massor av basketbollar.


Hög musik strömmar ur de åtta högtalarna och en DJ har den tacksamma uppgiften att underhålla alla som spelar, det studsas och det görs mål, boll på boll går i någon av basketkorgarna, samma lycka varje gång. Oavsett om det är den där coola killen med sleeve på båda armarna eller affärsmannen som har slängt av sig kavajen eller bara Lisa åtta år som har en heldag med farmor, alla är de lika glada över när bollen går i korgen. 

377130_309720835793849_1292164217_n

En speaker med van röst förkunnar att snart är det SM i streetbasket, snart ska de bästa i Sverige i sin kategori få visa upp sig och få kämpa om titeln officiell Svensk Mästare i 3x3 Streetbasket. 

Klockan slår 14.00, det har blivit dags för finalspelet, spontanspelet får ge vika åt de bästa 16-åringarna i Sverige, HU16 är först ut att äntra 3x3-scenen. Tre lag har nått final och det var finalnerver i de första matcherna för att sen släppa helt och bli välspelade och spännande matcher där individuell skicklighet stod i fokus. 

Fyra matcher senare så var Big Ballas bestående av Theodore Silveira, Anton Leth, Jonathan Bodin och Jacob Bodin vinnare, och bäst i Sverige.

Efter en straffkasttävling med alla som ville delta så var det HU18:s tur att lira och det blev samma vinnare som på Sergels torg, 144 Nightmare bestående av Marcus Granelli, Gabriel Backlund, Jonatan Backlund och Kasper Lind som normalt inte lirar basket, men med deras fysik hade de en fördel och kunde vinna.  

Damerna fick vänta ett tag för den annars så blåa himmeln hade byts ut mot ett skyfall. Men efter regn kommer sol och damerna kunde ett par minuter sent spela sitt finalspel, ett finalspel som vanns av laget Italia som trots namnet spelade i Sverigedräkter.

293135_309722859126980_802051798_n

Solen blev större och större, publiken lika så och när det var herrarna som skulle spela så var det riktigt mycket folk på plats och i potten låg inte bara att bli korad Svensk Mästare utan också att få en plats i världstouren i Madrid i början på september. 

Det var Men in Black med Adam Fontaine, William Ahlberg, Kevin Okot, Kassim Nagwere, Ramme Haag och Eyaso Musie som gick vidare från Sundsvall, det var Kebabrepubliken som gick vidare från Östersund och så var det Team Wildcats som hade vunnit i Stockholm på Sergels torg i början på sommaren som var de tre lagen som kämpandes om guldet. I finalen möttes tillslut Men in Black och team Wildcats, det blev en promenadseger för Sveriges mest satsade streetbasketlag, Men in Black och det kunde fira segern till tonerna av ledmotivet till, just det, Men in black. 

 

>>> Bilder från dagarna i Kungsträdgården hittar du här.

 

Skribent: Rikard Aspegren
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info