Hoppa till sidans innehåll
Men In Black på Euro Tour i Köpenhamn 2014

Men In Black - 1 poäng från kvartsfinal i 3x3 EuroTour

25 AUG 2014 17:00
Svensk basket har sannerligen kantats av små marginaler åt fel håll de senaste veckorna. Igår var inget annorlunda när Men In Black deltog i EuroTour i Köpenhamn och med en ynka poäng förlorade mot lettiska BK Saldus (10-11).
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:52

Det blev 1 vinst och 2 förluster i EuroTour för Men In Black i gårdagens EuroTour Event i Köpenhamn.

BK Saldus (Lettland) You´re on (Ryssland) & Andorra Summer Tour (Andorra) var alla i Men In Blacks grupp. Samtliga väldigt meriterade lag både rankingmässigt  och med meriter och turneringsvinster. 

Men In Black förlorade första matchen mot BK Saldus med endast 1 p (10-11), den andra matchen mot You´re On med 14-8 innan de avslutade med en seger genom att ta sig hela vägen till poängtaket i 3x3 och avsluta matchen med 21-15 mot Andorra Summer Tour. Då Bk Saldus sedan slog ryssarna i You're On blev MIB tyvärr enda laget i gruppen med en endast 1 seger och slutspelet var utom räckhåll. 

Men In Black som för tredje året stod som segrare i den svenska 3x3 Tourfinalen har visat att det presterar när det häller. Laget har varit i princip varit med från starten av 3x3 i Sverige och har redan hunnit med att spela på FIBAs World Tour i både Lausanne, Frankrike och i Madrid, Spanien. 

Då 3x3 utvecklas och växer så det knakar ute i Europa är det, nytt för i år, en längre väg till World Tour än tidigare. Nu finns det en EuroTour och det var till ett av dessa Event i Köpenhamn som Men In Black fått en plats i och med vinsten på den svenska touren.

Det vi kan ta med oss genom att konstatera att det var marginaler som höll Men In Black utanför sluspelet och att vår svenska 3x3 Tourfinal i år var jämnare än någonsin är att - vi har fler potentiella lag som kan prestera på en hög nivå. Men In Black håller en bra nivå även ute i Europa och då har vi fler lag som kan följa i deras fotspår. 
Samtliga matcher i slutspelet under vår 3x3 Tourfinalen i Stockholm förra veckan var jämna. Finalen mot Täby Titans slutade 11-8 till Men In Black. 

Men In Black ställde i gårdagens turnering upp med samma fyra som vann den svenska 3x3 Tourfinalen i Kungsträdgården den 15 augusti; Kassim Nagwere, William Ahlberg, Bruno Silva & Kevin Okot. 


>>> Resultat 3X3 EUROTOUR 2014 GAME CHALLENGER

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info