Hoppa till sidans innehåll
3x3swe Tourfinal 2014

Men in Black försvarar titeln och vinner 3x3 Tourfinal 2014

16 AUG 2014 13:00
Men in Black har sannerligen gjort sig ett namn på den svenska 3x3-himlen. I SM åkte de ut redan i kvartsfinalen mot förra årets vinnare BK Lök men igår blev det istället BK Lök som fick stå åt sidan i semifinalen efter förlängning.
  • Skapad: 16 AUG 2014 13:00

Under fredagseftermiddagen avgjordes den svenska 3x3 Tourfinalen 2014. Mitt bland andra aktiviteter och festivalhändelser under We are Sthlm-dagarna i Kungsträdgården. Regnet låg i luften under större delen av turneringen men åsk- och regnovädret brakade loss först 10,15 minuten efter turneringen som tur var.

Mängder med folk samlades runt den nedsänkta 3x3-planen mitt i fontänen i Kungsträdgården, Stockholm för att se när de åtta finallagen gjorde upp om Tourbucklan och platsen i Euro Tour Eventet i Köpenhamn den 24 augusti

Efter gruppspel gick två lag vardera vidare från varsin grupp; BK Lök, Täby Titans, Djambar och Men in Black till två semifinaler. 

I finalen möttes fjolårets mästare Men in Black och Täby Titans. Titans som saknade längd inside och kom in i turneringen på ett wild card men fick mycket beröm för sitt försvarsspel och säkerhet i passningar och avslut. Det var ingen "walk in the park" för Men in Black utan Titans hade korn på segern. Finalen slutade 11-8 efter full tid. 

1:a plats Men in Black
2:a plats Täby Titans
3:e plats BK Lök 


3x3 är fortfarande under utveckling i Sverige och det är mycket som nu behöver tas till nästa nivå. Vi vill tillsammans med er utövare och entusiaster utveckla sporten och ett första steg är att få alla de tjejer som spelar street runtom i Sverige att börja delta i turneringar. Det finns så mycket talang och möjligheter där.

Förutsättningarna för gårdagens festival var kanske inte helt optimala med hänsyn till den övriga festivalen och sista minuten-ändringar i schemat som inte kunde göras mycket åt - men det var lika för alla lag och i slutändan tufft, fysiskt och väldigt underhållande basket. 

Nu vill vi önska Men in Black all lycka den 24 augusti då de ställs mot topplag från bland annat Estland, Storbrittanien, Serbien, Ryssland och Danmark. 
Turneringen 3x3 Euro Tour 2014 Game Challenger spelas på Gunnar Nu Hansens Plads i Köpenhamn och fungerar som ett kval till 3x3 World Tour Master i Lausanne 30 augusti. 
Lycka till! 

Skribent: Elin Hernerfors
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info