Hoppa till sidans innehåll

Men in Black till Madrid för 3x3 World Tour

11 SEP 2012 11:09
Deltävlingen avgörs utanför klassiska tjurfäktningsarenan på Plaza de Toros i Madrid. Svenska representanterna i 3x3 World Tour heter Men in Black och inser att matadorförsvar inte leder någon vart
  • Uppdaterad: 12 DEC 2012 13:40

Men in Black blev svenska mästare 3x3 och en av belöningarna är att få spela 3x3 World Tour-deltävlingen i Madrid med ett förstapris på 12 000 dollar. 15 lag från hela Europa är indelat i tre grupper där ettan och tvåan samt de två bästa treorna går till kvartsfinal. 

- Det är ju bra chans att gå vidare då, ju, säger Men in Blacks Kassim Nagwere.

- Ja, eller så har man gjort det riktigt dåligt om man inte går vidare, säger lagkompisen William Ramberg.

Men in Black inleder spelet i Madrid klockan 15.00 fredag 7 september på Plaza de Toros mot det lag som kallas Ljubljana från Slovenien. I spelprogrammet kallas Men in Black för Stockholm.

Förutom Ljubljana möter Men in Black lag också hemmalaget Madrid, Vilnius (Litauen) samt Prag (Tjeckien).

- Vi har ju ingen aning om motståndet. Det ska bli jättekul att se hur bra de andra är. Det enda vi kan göra är vår grej, säger Kassim.

Varför blev det 3x3 för er?

- Det som är kul med 3x3 är att det är mera fritt än 5 mot 5-basket. Man är sin egen chef, liksom. Det finns mera utrymme på planen, spelet är inte så styrt och det blir mer show. Men det gäller att komponera laget rätt och ha en kombination av spelare som kan göra olika saker. Jag tror att du måste en stor center, en som kan skjuta och en som kan attackera för att det ska bli riktigt bra, säger Kassim.

Du ville alltså slippa bli coachad?

- Ha ha, så kan man säga, men det är inte helt sant. Vi spelar ju 5 mot 5-basket också, men 3x3 är häftigt. Många som kanske inte passar in i mallen för 5 mot 5 får en chans att visa att man verkligen kan lira basket här också. , säger Kassim.

Hur mycket tränar ni tillsammans?

- Inte mycket, men vi spelar ju med våra lag i ”vanlig” basket mer eller mindre varje dag. Sedan kommer de flesta av oss från Fryshuset och har känt varandra länge. Det fungerar för vi känner varandra och kan spela basket, säger William.

Lagets manager, i brist på bättre ord, heter Jonas Morin och han tycker att det hela är stenkul.

- Vi insåg tidigt att om man gjorde en rejäl satsning så skulle vi kunna vinna SM. Nu har vi gjort det, det är som Miss Universum, vi är svenska mästare minst ett år. Nu ska vi försöka skicka laget utomlands till så många turneringar det går och till nästa år ska vi försöka försvara titeln. Vi får se om det dyker upp någon annan lika tokig som oss och utmanar oss då, säger Jonas.

Någon målsättning tycker laget att det är svårt att ha utan att veta ett dugg om motståndarnas kvalitet. Men att spela en helg i Madrid på ett ställe som sannolikt kommer att locka massor av åskådare, ha chans att vinna 12 000 dollar och en plats i världsfinalen i Miami 22-23 september 2012 lockar. Båda finallagen i Madrid går till världsfinalen i 3x3 i Miami 22-23 september.

- Vi tror på spelformen, 3x3 kommer att bli stort globalt. Det är roligt att vara med från början och försöka göra ett avtryck, säger Jonas Morin.

- 3x3 siktar ju på att finnas med i OS 2016 i Rio, att spela i ett OS skojar man inte om, säger Kassim Nagwere. 

Skribent:  Henrik Schöldström
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info