Hoppa till sidans innehåll

Sjöslag när 3x3-herrlandslagen spelar turnering på Östersjön

15 MAJ 2018 13:44
3X3-landslagen på herrsidan förbereder sig inför sommarens EM-kval genom att i helgen spela en internationell turnering ombord och på akterdäck på Tallinkbåten Romantika.
  • Skapad: 15 MAJ 2018 13:44

Stockholm Basketdistriktsförbund (StBDF) arrangerar turneringen i samarbete med Tallink Silja och den äger alltså rum under fredagen och lördagen 18-19 maj och detta på kryssningsfartygets akterdäck - samma båt som tar lagen och alla andra tur och retur Stockholm - Riga! StBDF har under vintern arrangerat en inomhus-tour, 3x3 Stockholm, där 115 lag har varit med och tävlat om 12 platser i en final. Sista deltävlingen på denna tour hålls ombord under fredagen samt själva finalen äger rum under lördagen när båten har ankommit till Riga.

I fredagens deltävling gör 16 lag upp om fyra platser till lördagens final. Av dessa 16 lag är 8 svenska (inkl seniorlandslag och U18 landslag i 3x3) och 8 är utländska lag från länder såsom Ryssland, Makedonien, Spanien, Finland, Norge och Tjeckien. Till finalen på lördag är 12 lag kvalificerade. Finalen är en internationell FIBA Satellite turnering där de redan kvalificerade lagen kommer ifrån Sverige, Lettland, Litauen, Polen och Serbien. Vinnande lag vinner en plats i en tävling på FIBAs proffstour (i en FIBA Challenger). 

Landslagsledningen för herrlandslaget 3x3, Peter Grinbergs Anell och Patrik Nordström, har kallat följande sex spelare till denna turnering:

Axel Nordström, Uppsala
Johan Pierre, Umeå
Brandon Barton, Stockholm
Jörgen Martinsson, Stockholm
Egal Saleman, Umeå
Viktor Henriksson, Stockholm

Landslagscoachen för Herrar U18, Djordje Glavcic, har kallat följande nio spelare till denna turnering och läger:

Becaye Ndiaye, BG Luleå
Fabian Gatter, Alvik Basket
Isak Sjöö, Skuru Basket
Jason Ibrahim, Spånga Basket
John Imbia, BG Luleå
Leo Wilhelm, Aros Basket
Matteus Skagius, BG Luleå
Max Jonevret, Alvik Basket
Melwin Flykt, Spånga Basket 

I samband med denna turnering och ombord på båten anordnar SBBF också en första 3x3-clinic. Detta för att höja kunskapsnivån om 3x3 när det gäller såväl det spel-, tränings- som regelmässiga men även i form av en event- och turneringsutbildning. Inbjudna är distriktsförbunden samt de föreningar som deltar i SBBFs ungdoms- och breddprojekt inom 3x3 och som stöds av Framåtfonden. 

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info