Hoppa till sidans innehåll
searchforthebaddest

Succé för 3x3 i Kungsträdgården

30 AUG 2014 08:00
När Nike slog på stora trumman producerades det största 3x3-eventet någonsin i Sverige. Kungsträdgården var platsen för ett event som lämnar intryck på dem som var med. Även NBA-stjärnan Jonas Jerebko fanns på plats influgen av Nike.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2014 10:15

Att basket är stort i världen fick vi ännu ett exempel på när Nike Europe besökte Stockholm med sin #searchforthebaddest-tour. Sex europeiska storstäder besöks för att hitta de mest karismatiska och bästa lirarna till finalen i Barcelona den 7 september.

Stockholm var sist ut i touren som passerat städer som London, Amsterdam, Paris, Milano och Stockholm. Ofta är en lokal NBA-stjärna med som värd och Sverige var inget undantag. Att Jonas Jerebko spelar i NBA är en stor orsak till varför Nike valde just Stockholm.

Klockan 19:30 var det dags för den första matchen inför en fullsatt arena uppbyggd av Nike Europe. Konferencier Bollen Valencia höjde stämningen när det var dags för de åtta mixedlagen att göra upp om titeln.

Efter dunkar och trepoängare som avlöste varandra var det till slut dags för final mellan Snäckiluringarna från Uppsala och Team Austrich från Stockholm. Väl där var det Odin Lindell, Axel "Beast" Nordström, Mannos Nakos och Sandra Hansson som drog det längsta strået. Erik Andersson (Team Austrich) hade en chans nerifrån hörnet att avgörai slutsekunden men missade med några centimeter.

I trepoängstävlingen vann Mannos Nakos mot Jonas Jerebko, Detroit Pistons-stjärnan blev även intervjuad och avslöjade att Andrei Kirilenko varit en av hans idoler.

3x3 växer i Sverige och allt fler får upp ögonen för idrotten

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 

Officiell 3x3-boll

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info