Hoppa till sidans innehåll

STREETBASKET CHALLENGE – SVENSK BASKETS NYA TÄVLINGSVERKSAMHET I NYA OS-GRENEN "3X3"


Streetbasket Challenge är Svensk Baskets nya satsning sedan 2021 och är en rikstäckande tävlingsverksamhet i basketens nya OS-gren 3x3, med ett 50-tal planerade turneringar runt om i Sverige under hela sommaren! Tävlingsklasserna är U13, U15, U18 & Senior, men vilka klasser som erbjuds vid vilka turneringar kan variera.

2022 blir lite annorlunda. Det blir ännu fler turneringar denna sommar.
 
Varje turnering är fristående och vilka klasser som erbjuds på respektive turnering kan variera beroende på arrangörsförenings val.

Förutom priser till de vinnande lagen får samtliga spelare som deltar i en turnering (och minst är 13 år) dessutom individuella FIBA 3x3-rankingpoäng.

De spelare som rankas högst i sina respektive åldersklasser när sommaren är slut (30 september) har ytterligare ära, berömmelse och priser att vänta. Det kommer inte nödvändigtvis vara den som spelat bäst i en turnering som är rankad högst utan det kommer framförallt vara den som spelar mest och i flest turneringar som har störst chans att hamna på den tronen. Läs mer om hur rankingsystemet fungerar här.

Streetbasket Challenge 2022 vill ingen basketlirare missa så se till att anmäla lag till så många turneringar som möjligt! Kommande turneringar och länk till anmälan finner du i menyn till vänster eller via play.fiba3x3.com.


FAKTA OM STREETBASKET CHALLENGE 2022


NÄR: Från den 4 juni och fram till början av september

VAR: På över ett 50-tal platser och utomhusbasketplaner över hela Sverige. En reservhall finns alltid bokad så att lagen vet att trots dåligt väder blir det matcher och turnering. 

VEM: Streetbasket Challenge spelas i klasserna U13 (födda 10-08), U15 (födda 07-06), U18 (födda 05-03) & Senior (från födda 02, men tillåtet att spela från 16 år). Vilka klasser som erbjuds vid vilka turneringar varierar.

HUR: 

Ett lag består av 3 eller 4 spelare genom en turnering (coacher är inte tillåtna inom 3x3). Däremot behöver inte en spelare spela med samma lag i flera turneringar utan nya lagkonstellationer kan skapas.   
Det går också bra att spela turneringar i andra distrikt.

Lagen möts i gruppspel, ev i slutspel alternativt placeringsmatcher.
Varje lag är garanterade minst 4 matcher.
Alla spelare som är minst 13 år och har en registrerad spelarprofil för 3x3 får individuella 3x3-rankingpoäng när de deltagit i en Streetbasket Challenge turnering. Läs här hur man registrerar en spelarprofil
Ta del av de för Streetbasket Challenge anpassade 3x3-reglerna här.

AVGIFT: 400 kr per lag.


ANMÄLAN


Anmälan sker genom https://play.fiba3x3.com/events 

BEKRÄFTELSE: I och med att platserna är begränsade i turneringarnas olika klasserna är ett lags deltagande i turneringen först klart när arrangerande förening via e-post bekräftat platsen. Säkerställ att e-postadressen är aktuell och att den läses av regelbundet.

HITTA TURNERINGAR

Själva anmälan till turneringarna görs sedan antingen genom att ni söker upp de kommande turneringarna via play.fiba3x3.com (-> Events -> Sök på ortsnamn eller "Sweden" -> Välj därefter turnering) eller hittar du dem uppdelat månadsvis här till vänster. Turneringar kommer att publiceras och öppnas upp för anmälningar löpande. 

Uppdaterad: 03 JUN 2021 00:28 Skribent: Mats Elsnitz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

Officiell 3x3-boll


Officiell 3x3-basketkorgOfficiell 3x3-leverantör av resultattavla

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link