Hoppa till sidans innehåll

SWEDEN 3X3 TOUR SUNDSVALL


SWEDEN 3X3 TOUR KOMMER DEN 3 AUGUSTI TILL SUNDSVALL

På lördag kommer den svenska Sverigetouren och herreliten att drabba samman på Stora Torget i Sundsvall. Utmanar gör även två lag från Sundsvall. 

På lördag besöker Sverigetouren i 3x3, Sweden 3x3 Tour, Sundsvall. En tillfällig och grym 3x3-arena har byggts upp på Stora Torget. KFUM Sundsvall Basket är tillsammans med Svenska Basketbollförbundet arrangör och föreningen ser mycket fram emot vad som väntar:

- Under en hel vecka har vi basketaktivitet och ”prova-på” på Stora Torget, där veckans höjdpunkt såklart blir lördagens turnering på Sverigetouren. Vi hoppas att många kommer förbi och tittar på denna världssport, som är under stark frammarsch, men även att många provar att själva spela då vi inte bara har en utan två spelplaner på torget, säger Thomas Löf, ansvarig för KFUM Sundsvall Baskets räkning för evenemanget.

Även på Basketförbundet är man glada för att Sundsvall står som värd för ett stopp på Sverigetouren:

- Förutsättningarna är de bästa för att vi ska få ett bra stopp på Sweden 3x3 Tour i Sundsvall samtidigt som vi hoppas bredda det allmänna intresset för basket i stan genom att ta sporten närmare ut till publiken och potentiella utövare, säger Mats Elsnitz, 3x3 Manager på Svenska Basketbollförbundet.

Stora delar av Sverigeeliten på herrsidan är på plats. De färska Svenska Mästarna ”Guns n’ Roses” deltar och utmanas kanske främst av fjolårets Svenska Mästare ”Stockholm Basketball Club”, med landslagsmännen Alexander Holmström Forster och Viktor Henriksson i laget. För att stå som segrare måste de dock även ta sig förbi lag såsom de två Sundsvallslagen Brick Squad och JETH.

Matcherna startar på lördag den 3 augusti kl. 13.00 på Stora Torget och finalen beräknas vara klar kl 19.15. Segrande lag vinner en prischeck och plats i Sverigefinalen, som äger rum i slutet av månaden inne i shoppingcentret Nordstan i Göteborg.

Kontaktpersoner:

Thomas Löf, KFUM Sundsvall Basket
070-748 24 60
This is a mailto link

 

Gustav Henriksson, Tävlingsansvarig Sweden 3x3 Tour Sundsvall
073-811 57 83

 

Mats Elsnitz, 3x3 ansvarig Svenska Basketbollförbundet
070-676 45 20
This is a mailto link

Uppdaterad: 02 AUG 2019 14:59 Skribent: Mats Elsnitz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng
 

SpaldingTrueToTheGameWhite

Officiell 3x3-golvleverantör

 

 


ANNONS
App


Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info