Hoppa till sidans innehåll

Alvik har inlett slutspurten mot Basketligan dam

27 MAR 2014 09:14
Alvik Baskets Damlag har en tydlig målsättning, de ska ta steget upp i Basketligan Dam, en som tror att så blir fallet är Damlagets coach Francisco Pinto.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2014 09:16

Hur ser du på era chanser (sportsliga) att ta er till Basketligan dam?
– Våra chanser är bra tycker jag, vi har fyra matcher kvar och gör vi det vi ska så kommer det att gå fint, säger Francisco Pinto.

Varför är det viktigt för ungdomsföreningen Alvik Basket att spela i högsta serien?
– Jag tycker att det viktigaste är att vi har spel på rätt nivå för alla, just nu har vi många duktiga spelare vars nästa nivå är just Basketligan Dam. Sedan är det viktigt att vi alla i klubben fortsätter att arbeta med bredden så som toppen!

Har vi tillräckligt med spelarunderlag från våra egna led för att spela i ligan?
– Det tycker jag absolut att vi har och därför är det viktigt också att vi fortsätter arbeta med bredden så att vi inte tappar vårt spelarunderlag.

Det pratas ofta om att förutsättningarna för att bedriva dam respektive herridrott skiljer sig, hur ser du på det i Alvik och i basketsverige i stort?
– Jag tror att det kan skilja inom vissa områden men i det stora hela så inbillar jag mig att det är mycket arbete bakom en sådan organisation oavsett kön på laget! Men i Alvik så arbetar klubben verkligen jämlikt.

Ni har två matcher den här veckan, Solna på fredag och Blackberg på lördag där Blackbergsmatchen är på hemmaplan i Åkeshov med förhoppningsvis mycket folk, hur lägger ni upp veckan för att prestera i båda?
– Vi har en helt vanlig vecka framför oss när det gäller träningsmängden och det är bra med den rutinen. Vi kommer självklart att beröra våra motståndares spel men i det stora hela kommer veckan att handla om oss... Vi vill göra vårt jobb ännu bättre, vi vill vara harmoniska och känna oss redo för helgen utmaningar!

Vad blir viktigt för att vinna över Solna?
– Vårt försvar! Vi vill spela vårt försvar och tro på det vi gör. Agerar vi på det sätt vi vill så tror jag att vi vinner matchen. Men Solna är bra och kommer med flera spelare som även spelat med deras ligalag - så dom är bra!

Matchen mot Blackeberg kommer att ha en liten speciell inramning berätta?
– Egentligen är jag inte så mycket inblandad i det där utan det är Atena och Gehrke på kansliet som håller i trådarna, men i korta drag så vill vi visa hur allt runt om kring matchen skulle se ut om vi spelade i ligan, så vi väntar mycket folk och härligt drag i Åkeshov!

Och om vi pratar om det på planen, hur ser du på motståndarna Blackberg och vad kommer krävas för att vinna?
– I och med att vi spelar match dagen innan så kommer mycket handla om att bidra med energi och att fortsätta göra arbetet i försvaret. Blackeberg kommer med ett lag som har börjat spela väldigt bra på sista tiden.

Något du vill hälsa till alla i klubben?
– Vi i damlaget hoppas på att ni kommer och hejar fram oss nu i slutspurten! Vi kommer göra allt för att vinna, för att spela bra och underhållande!

Skribent: Rikard Aspegren

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info