Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alex Strandberg/http://basket24.se Eos-Haga i Basketettan 2013.

Basketettan mot nya höjder

28 NOV 2013 13:37
Basketettan herr börjar närma sig avgörandet – vilka åtta lag går till Superettan? Basketettan dam har långt kvar innan det är avgjort vilka lag som får möjligheten att gå upp i basketligan dam.
  • Skapad: 28 NOV 2013 13:37

I Basketettan herr södra är Malbas och Eos redan klara för Superettan, Höganäs har skaffat sig ett väldigt bra läge medan 08 Stockholm, Trelleborg och Helsingborg har chansen att ta det som sannolikt är sista platsen. 08 Stockholm är just nu fyra i serien med 6–2 i matcher och har allt i egna händer.

Men, 08 Stockholm behöver sannolikt vinna minst tre av de fyra återstående matcherna och har såväl Eos som Malbas kvar att möta. Dessutom har 08 Stockholm nyligen släppt Nils Hedström, som snittade cirka 20 poäng och sex returer, till Solna Vikings i Basketligan herr.

Trelleborg jagar bakom och har 5–4 i matcher, men behöver en hel del hjälp, då man är en match efter, förlorade det inbördes mötet mot 08 Stockholm och har en match mer spelad.

Helsingborg är 4–4 och har fyra matcher kvar som man på papperet ska kunna vinna. Då Helsingborg dessutom har slagit 08 Stockholm så har man chansen att gå om 08 Stockholm – om man får lite hjälp från till exempel Eos och Malbas.

I Basketettan herr norra är läget lite mera öppet. Alvik Basket och Stockholm Eagles toppar tabellen med 7–1 respektive 6–1 i matcher. De två lagen har sitt inbördes möte kvar, men får ända sägas ha grepp om två av de fyra plasterna som leder till Superettan.

Polisen Basket har aningen överraskande lagt sig på tredje plats i tabellen med 6–2 i matcher och jagas närmast av KFUM Umeå (5–2), Täby Basket (5–3) samt KFUM Blackeberg (4–3).

De här lagen har tre eller fyra matcher kvar och möter i flera fall varandra vilket innebär att situationen är ganska öppen. Umeå möter både Blackeberg och Täby och har därmed tuffa matcher kvar, men också allt i egna händer.

Polisen möter bland annat Täby och Eagles och har alltså en liknande sits som Umeå.

Blackeberg har på papperet ett tufft spelprogram med Alvik, Eagles och Umeå samt Orongo kvar att möta.

I Basketettan dam södra går West BK, samarbetet mellan Stenungsund och Lundby väldigt bra. Lett av rutinerade spelare som Paula Juhlin, Elin Söderström och Emma Gunnarsson har West radat upp sju raka segrar. BG Fryshuset är tvåa i tabellen med 6–3 i matcher, men 08 Stockholm är 5–2 på fjärde plats och kan alltså gå om. BG Mark är trea med 5–3 i matcher.

I Basketettan dam norra toppar Akropol med 7–1 i matcher. Akropol förlorade säsongspremiären mot Järva, men har sedan tagit sju raka. Även i Akropol är det rutin som går i täten – Nina Baresso och Cecilia Ferm leder Akropol i de flesta statistiska kategorier.

BG Luleå går också fint och är 6–2 i matcher, men KFUM Central och Järva jagar strax bakom.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info