Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena Brylle KFUM Umeå i Basketettan.

Bra start för Superettan

31 JAN 2014 16:44
De första omgångarna i Superettan, säsongens stora nyhet i Basketsverige, har nu spelats och när lagen spelat tre eller fyra matcher är endast Umeå obesegrat.
  • Skapad: 31 JAN 2014 16:44

Vi frågar Mats Carlson, ordförande i TU om hur han ser på Superettan så här långt:

– Intresset för Superettan har överträffat våra förväntningar. Ända sedan i höstas har det pratats mycket om denna nya serie för de bästa lagen från Basketettan Norra och Södra och mediautrymmet har varit stort liksom publikintresset. Att Superettan innehåller flera kända lag, spelare och coacher bidrar naturligtvis liksom det faktum att det i år inte kommer att vara något kval för de två lag som placerar sig överst utan de kommer att spela i Basketligan nästa år under förutsättning att de uppfyller alla övriga krav.

På frågan vilka lag Mats helst skulle se i topp när serien är klar vägrar han svara men säger att det är roligt att Superettan innehåller många lag från delar av landet som idag saknas i Basketligan herr och att han hoppas att serien avgörs först i sista omgången.

Sista omgången i Superettan spelas 6 april. De två lag som då toppar serien är sportsligt kvalificerade för Basketligan herr men för att avancera krävs att man även uppfyller de övriga ekonomiska och administrativa kraven i Tävlingsbestämmelserna.

Vad händer om något av lagen inte skulle klara kraven?

– Om så skulle vara fallet kommer Basketligan herr nästa säsong att spelas med 10 eller 11 lag. Vi kommer inte att erbjuda lag som inte placerar sig bland de två bästa i Superettan att spela i Basketligan. Basketligan är vår högsta serie och de sportsliga kraven för att ta sig dit ska vara höga, säger Mats Carlson.

I helgen spelas följande matcher i Superettan:
Lördag 1 februari: IK Eos–Stockholm Eagles, 08 Stockholm–Malbas.
Söndag 2 februari: Alvik Basket–Malbas, KFUM Umeå–Polisen Basket. 

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info