Hoppa till sidans innehåll

Chans till revansch för Jämtland

10 JAN 2014 15:50
Efter elva matcher har Jämtland mött alla lag utom Central men Alvik två gånger. Laget har sex segrar och fem förluster, varav fyra under de första fyra matcherna. Premiären spelades mot Solna/Branten i Tegeltemplet där gästerna således drog det längsta strået. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna både i Jämtland och i Stockholm.
  • Skapad: 10 JAN 2014 15:50

I Solna/Branten har Kristin Seman fått fem matchers ligarutin och till och med startat en match i Damligan. Deras spel och spelare har givetvis utvecklats sedan september, som man kan förvänta sig av ett ungt lag. De har även möjligheten att använda sina andra dubbellicenserade spelare, Amanda Tivenius och Johanna Prytz.

Jämtland har efter den tveksamma inledningen vunnit sex av de sju senaste matcherna och vuxit ihop som grupp. Rollerna i laget har blivit tydligare och spelidén börjar sitta. Om ni tittar under fliken avancerad statistik på Basketettans hemsida så ser ni att kurvorna pekar åt rätt håll. Under december månad, då vi mötte Sundsvall, Alvik, Järva och Akropol (tre topplag), ökade vi markant i 2-poängsprocent, assists, gjorda poäng och effektivitet.

Framförallt 91 i effektivitet imponerar med tanke på motståndet. Givetvis var Anne Farrell en bidragande orsak till detta men det har varit roligt att se lagets utveckling och framförallt tycker jag att Erica Gavelin, Sara Gazanfareeon Karlsson och Frida Joelsson har tagit stora kliv under hösten. Danielle Elvbo, Tanisha Woodard och Elisabeth Landsten har varit på en stabil nivå. Nu ser vi fram emot en vinter med fortsatt utveckling av lag och spelare. Landskapet ligger öppet för att ta nya kliv framåt. Vem ska ta nästa stora steg?

Under söndagen möter Jämtland Lidingö i Hersbyhallen. I Lidingö spelar Emma Edenbert och Line Göransson i princip hela matcherna. Lines 12,4 returer per match imponerar och är en stor anledning till att de är tredje bästa returtagarlag av alla lag i de bägge serierna i Basketettan. Dessutom gör hon över 21 poäng per match. Det blir något att bita i för våra stora spelare. Men visst är det kul med utmaningar! 

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info