Hoppa till sidans innehåll

Eagles etta eller tvåa - sista helgen avgör Malbas och Umeås öde

01 APR 2014 16:53
Det drar ihop sig i Superettan. Det är klart att Stockholm Eagles blir etta eller tvåa och därmed är sportsligt kvalificerat till Basketligan herr. Men sedan då – blir det Malbas eller KFUM Umeå som tar den andra platsen?
  • Skapad: 01 APR 2014 16:53

Lagen har en eller två matcher kvar som spelas kommande helg. Stockholm Eagles är tvåa i tabellen bakom Malbas med två matcher att spela, på samma poäng. Umeå är trea i tabellen med en match kvar att spela, en vinst bakom Malbas och Eagles.

Eagles har dock ett läge där man i en inbördes tabell mellan de tre lagen inte kan komma sämre än trea. Och vinner man minst en av de två återstående matcherna blir inte inbördes möten ens en faktor.

– Vi vill skapa historia genom att vinna våra två sista matcher och bli den första vinnaren i Superettan. Superettan som serie har varit en framgång; bra domare, bra lag och oftast bra med publik, säger Waldo Teppans, klubbdirektör i Stockholm Eagles.  

Umeå har fördel i inbördes möte mot Malbas och skulle de tre lagen hamna på samma poäng har Umeå bäst målskillnad.

Men för att det ska komma i spel måste Umeå vinna mot Höganäs på bortaplan samtidigt som Malbas förlorar borta mot Eos.

Så, Malbas har allt i egna händer inför sin sista match. Umeå måste både vinna och hoppas på hjälp från Eos. Det intressanta där är att Eos slog Malbas i Malmö med 75–69 när lagen möttes tidigare i Superettan.

Det som avgjorde var näst sista omgången när Eagles slog Umeå med 75–63 i Umeå. Rudy Mbemba kom upp i 27 poäng och sju assist då medan Jon Jonsson bidrog med tio returer, sju poäng och fyra assist.

Umeå kunde inte svara på det.

Trots att Höganäs är sist i tabellen med två vinster på tolv matcher är det ingen given seger för Umeå. Umeå fick jobba för att vinna hemma i Udominate Arena med 77–73.

Ettan och tvåan i Superettan har kvalificerat sig sportsligt för spel i Basketligan herr säsongen 2014/15. Sportsligt kvalificerade klubbar ska dock fortfarande klara en normal granskning avseende organisation och ekonomi. Detta gäller alltså även de klubbar som spelat i Basketligan herr 2013/14.

SBBF:s styrelse sammanträder i slutet av april och meddelar sedan vilka lag som är kvalificerade för spel i Basketligan herr 2014/15.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info