Hoppa till sidans innehåll
Jämtland Dam, Basketettan.

Ett fint farewell för Farrell mot Akropol

18 DEC 2013 13:54
Efter att ha slickat såren och limmat spruckna ögonbryn reste Jämtland till Rinkeby och Ungdomens Hus. Där tog Jämtland en tung seger mot Akropol, 75-69.
  • Skapad: 18 DEC 2013 13:54

I Akropol spelar Nina Baresso och Cecilia Ferm som verkar lapa ur denna ungdomens källa. De båda veteranerna ligger bägge högt upp i alla statistikkolumner och Jämtland stod inför en stor utmaning.

Med nya nät i korgarna kastades bollen upp men det var en trevande start från bägge lagen. Jämtlands försvarsspel var inte lika tufft som dagen innan och Akropol tilläts göra enkla poäng. Tanisha Woodard började med tre turnovers och blev utbytt redan efter två minuter (slutar på 7 ass och 4 to). In kommer Olivia Björk som genast sätter en trepoängare från hörnet och spelar bra försvar. Även Elisabeth Landsten och Danielle Elvbo satt en varsin trea vilket gjorde att vi var i ledningen efter första. Dock bara med en poäng. Men coach Ali Ghanim har matchat sina starters hårt där bara 22 sekunder gått till bänken.

I den andra höjde Jämtland tempot både i försvaret och i bollrörelsen mot Akropols zon. Ett gap skapades och Sara Gazfareoon Karlsson gör ett fenomenalt byte där hon är hundraprocentig på nio poäng. Hade det inte varit för Cecilia Ferm som gör tio poäng i perioden så kunde faktiskt ledningen varit större. Men vi är nöjda i halvlek med 45 poäng,  gjorda av åtta spelare. Ledning med elva!

 

I halvlek drack Nina Baresso en till skopa ur ungdomens källa och kom ut glödande. På egen hand gjorde hon matchen jämn genom att göra 15 poäng på alla möjliga och omöjliga sätt. Vi kunde inte hitta ett sätt att stoppa henne. Som tur är för Jämtland så gör Erica Gavelin fem poäng och hjälper oss att fortfarande vara i ledning i vilan. 55-58 men Akropol har helt klart momentum.

 

Nu är det adrenalin och spänning i luften. Erica sätter direkt en ny trea men Maria Melkon gör sju raka poäng trots att vi inte vill släppa henne till vänster. Hennes trea gör ställningen 62-62 och det är nu det är som roligast med basket. Matchen står och väger och beslut ska fattas och hjältar ska skapas. Hur ska vi få stopp på Nina och Ferm? Det är dags att våga vinna matchen! Vilka ska kliva fram?

Vi sätter Frida Joelsson på Nina med order att stoppa hennes glödheta högerhand. Vi får några stopp och Elisabeth Landsten sätter en viktig tvåa och Frida två säkra straffkast. Vi byter till Tanisha på Nina de sista minuterna för att kunna vara lite närmare henne i försvaret. Detta går utmärkt och när Danielle Elvbo sätter en blytung trea så måste Akropol börja stoppa klockan. 


Tanisha, Danielle och Anne sätter straffkasten och vi kan bolla ut matchklockan. Segerjubel från planen och läktaren! En suveränt utförd match där Jämtlands bredd vann över Akropols spets.

Vi kunde inte få ett bättre farväl för Anne Farrell som nu åker hem till USA och inväntar nya äventyr i basketvärlden. Vi önskar Anne lycka till och vi gör det genom att visa att vi har blivit ett bättre lag under den dryga månad hon varit här. Nu väntar skor att fylla och utmaningar att övervinnas. Det känns härligt att gå till julfirande med spelare som vill fortsätta att utvecklas och lära sig mer om denna sport!


Akropol – Jämtland 69-75 (18-19, 16-26, 21-13, 14-17)

Akropol: Nina Baresso 23, Cecilia Ferm 15, Maria Melkon 15, Berivan Jauhar 9, Özlem Alkan 7.

Jämtland: Anne Farrell 16, Sara Gazfareoon Karlsson 13, Danielle Elvbo 9, Erica Gavelin 8, Frida Joelsson 8, Tanisha Woodard 8, Elisabeth Landsten 7, Olivia Björk 3.

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info