Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka för Sanda Wildcats

02 DEC 2013 11:14
En fantastisk start i matchen grundlade Sanda Wildcats fjärde raka seger. Gästerna Malbas var inte riktigt med i inledningen och efter 11-0 såg det också ut att bli en enkel seger. Precis som vi pratade om innan matchen visste vi dock att Malbas inte skulle ge sig och det skulle komma att visa sig vara riktigt. Med några taktiska ändringar från coach Kim Engel ”bromsade” gästerna Sandas framfart. Trots detta och ett kämpade Malbas kunde Sanda vinna med 71-54.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2013 16:45

Stundtals bjuder Sanda upp till en riktigt bra dans och spelar en strålande basket. Våra toppar blandar vi tyvärr med några mindre bra perioder, där vi inte riktigt gör jobbet. Det blir lite för mycket att vi tillåter motståndarna att göra lite som de vill trots att vi är där och borde ta bort fler möjligheter än vi faktiskt gör. I denna match kom dock Malbas inte riktigt nära utan vi ledde som mest med 19 poäng, men det är trots allt prestationen vi vill åt och den behöver bli stabilare på en hög nivå.

Glädjande i denna match är vår skottprocent innanför och utanför 3 poängslinjen. Skyttet är något vi jobbar systematiskt med och vi ser att det nu börjar ge resultat. 53 % på 2-poängsskotten och 45,5% på 3-poängarna är ett bra kvitto. Noterbart är att Veronika Mirkovic skjuter 100 % med 9 av 9 2:or och 1 av 1 3:a.

Förutom Veronikas fina spel, är Elin Johansson nyttig för oss och Ellinor Berglund håller i spelet på ett stabilt sätt. När de defensiva detaljerna sitter i matchen är vi riktigt bra, här bidrar också alla på ett bra sätt. Förväntningarna på firma "Werner & Karseland" var höga innan match. Tyvärr fick Sandra Werner några snabba fouls. Det tar bort några minuter på en i övrigt stabil match. Hanna Karseland spelade bra i anfall men det finns mer att ge i försvaret. Moa Nyberg hade friska minuter som rörde om i spelet.

- Inför denna match har vi jobbat med några ganska avancerade detaljer i vårt försvar. Vi har även titta på begreppet ”momentum” och hur vi kan skapa eller mista detta i matchen. Jag är väldigt glad att vi faktiskt ser några riktigt bra intentioner och tendenser i matchen. Vi får bra svar på hur vår träning går. Visst kan vi bli bättre på att ge oss själva chansen att faktiskt lyckas fler gånger men på det stora hela tar vi kliv framåt, säger en nöjd Johan Enbom.

Sanda Wildcats–Malbas 71-54 (20-12, 17-16, 15-11, 19-15)

Bästa poängplockare Sanda: Veronika Mirkovic 24, Elin Johansson 13 och Ellinor Berglund 10.

Skribent: Johan Enbom

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info