Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Eagles - vad ska man säga?

06 DEC 2013 09:18
Efter matchen mot Solna var besvikelsen stor - det var det även efter förlusten mot Umeå. Visst är jag besviken efter gårdagens förlust och det vet jag att grabbarna är också - men...
  • Uppdaterad: 06 DEC 2013 09:29

Det var inget snack om saken igår. Eagles är ett mycket bättre lag än vad Alvik är i dagsläget. De är större, starkare, mer rutinerade och genomgående äldre på alla positioner utom en. De är spelskickligare och har en helt annan pondus, både individuellt och som, lag än vad vi har idag.

Utan att ha sett BEHS så vågar jag påstå att Eagles måste få stå som klara favoriter till att toppa Superettan till våren. Personligen tror jag det kommer bli sju lag som tävlar om andra platsen om inte trupperna förstärks med importer.

Men som sagt - igår var det inget snack - Eagles var bättre än oss på alla områden. Även om resultattavlan lyste 17-18 efter Q1 och att vi bara släppte in 17p i Q2, så var känslan hos mig tydlig över hur svårt vi hade att komma till bra lägen redan i Q1.

I försvaret fick #11 Kitanovic slita ned den ena offensiva returen efter den andra och avsluta med poäng + bounuskast. Eller deras guards "brunkade" sig förbi våra guards och gjorde poäng.

Eagles fick jobba precis lika hårt för sina poäng som vi fick. Men för dem vad detta ett "normal läge" och för oss var det bara "jobbigt" och frustrerande. De avslutar med bra % och vi missar - punkt.

Det är just det som skiljer "Liga spelare" mot Basketettan spelare. Dvs. erfarenheten av att spela igenom "jobbiga stunder" eller mot bra försvar. Eagles trummade på och skrapade ihop 35p till halvlek och vi mäktade med endast 25p (vara 7p i Q2). Vi spelade inte dåligt försvar i den första halvan av matchen, men vi fick ingenting enkelt i anfall heller.

Vi skjuter dåligt och kommer inte till de positioner vi vill och får heller inte de avsluten vi letar efter. Men det berodde mer på Eagles försvar och tuffhet än vår oförmåga att göra rätt. Ibland måste man helt enkelt konstatera att ett lag är bättre och att vi blev slagna av just den anledningen.

I de tre senaste matcherna innan Eagles har vi kastat bort bollar i parti och minut, men inte igår. Endast 13 bortkastade bollar hade vi totalt. Det var också därför vi kunde spela ett hyfsat samlat försvar i första halvan av matchen. Proppen går dock ur när Eagles gör 2-13 i början av Q3. Sen orkar vi inte stå emot defensivt heller.

Det är efter det som Eagles får springa in 10 enkla poäng i snabba uppspel och gör att segersiffran blir alldeles för stor. Över hela matchen sett så talar statistiken sitt tydliga språk när Eagles skjuter 67% och vi 44% ifrån 2p-land. De tar sig till straffkastlinjen 27 gånger mot våra 14 och vinner returtagningen med 43 mot våra 32.

Om vi skall vara med och tävla efter jul mot Eagles, eller något av de andra Superettan lagen ifrån Södra, så måste våra "go-to-guys" i form av Hartman och Koutras leverera på en mycket högre nivå än igår.

Men för att de skall lyckas med det, så måste spelare som Drains, Hansson.  Jägbeck, Julin och Melinder också se till att avlasta våra ledare på ett bättre sätt.

Bara det faktum att Noak Håkanson, som kommer in i matchen som spelare #11 i roteringen, slutar som vår bästa poängplockare med 10p på 14min, talar sitt tydliga språk.

Min uppgift blir således att lyckas med att får våra spelare att hitta lösningar individuellt, så att de kan hjälpa kollektivet - där misslyckas jag idag.Men vi är också ett mycket ungt lag, så vårt utrymme till förbättring är naturligtvis 100% större än vad Eagles är. Eagles är mer ett "färdigt" lag än vad vi är, så vi har siktet inställt!!

Slutligen vill jag tacka er alla som kom till hallen igår och gjorde det till en riktigt underhållande tillställning. Även om resultatet inte blev vad som önskats, så var det en mycket fin stämning i hallen.

 

Alvik Basket - Stockholm Eagles 67 - 94 (17-18, 8-17, 21-30, 21 - 29)

Skribent: Torbjörn Gehrke

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info