Hoppa till sidans innehåll

Försvarsspelet avgjorde mot Lidingö

02 DEC 2014 13:24
Östersund ville med hjälp av sitt längdövertag dominera returtagningen och kunna spela upp bollen snabbt i banan för att på så sätt sätta press på Lidingö och med en bra bollrörelse kunna hitta lägen för insidepassningar eller attacker utifrån
  • Skapad: 02 DEC 2014 13:24

Östersund Basket – Lidingö 53-48 (12-7, 16-12, 16-20, 9-9)

Men Lidingö fightades bra i retursituationerna och kunde springa hem och försvara färgen. Med ett tätt igelkottsförsvar gav de skotten utifrån och Östersund sköt inte med tillräcklig auktoritet utan tvekade om vi skulle skjuta eller försöka hitta ett bättre läge. Trots det kunde hemmalaget gå till halvtidsvila med en niopoängsledning tack vare en press som stressade Lidingö till turnovers.

Snacket i omklädningsrummet handlade om att vi behövde ta tag i taktpinnen och sätta fart på tillställningen. Alltså följa vår game-plan. Vi var inte heller nöjda med våra defensiva positioner som var alltför snälla. Lidingö hade fått för mycket tid att slå sina passningar och vända på spelet från sida till sida.

Östersund gasade på under de första fem minuterna och gick upp till en betryggande ledning med 41-21. Äntligen kunde vi visa upp det spel som vi vill spela och de mentala knutarna verkade vara befriade. Detta är något vi väntat på eftersom vi visar upp ett stort basketkunnande på träningarna. Men då plockade vi upp några fouls på handchecking samtidigt som Lidingö gick till en zon. Detta gjorde att vi blev passiva både i försvaret och i anfallsspelet där vi började spela handboll. Lidingö fick vind i seglen och sprang i ett gäng enkla poäng på snabba uppspel efter våra turnovers. Plötsligt var det match igen och i den fjärde perioden var ledningen vid några tillfällen nere på tre poäng och vi fick återigen en spännande avslutning i Sporthallen. Vera Blomgren satt en förlösande trepoängare som gjorde att vi kunde hålla undan och trots allt andas lugnt de sista sekunderna av matchen.

Vera Blomgren får beröm för sitt mod och hon fick betydligt fler minuter än vad hennes förkylning hade beställt inför matchen. Hon gjorde 10 poäng och plockade ner fem returer. Frida Joelsson hämtade 16 returer och Jessica Babe levererar en rad på 20p, 9r, 6s. Hade vi skjutit hyfsat normalt skulle hon nog haft tio assist också men den här dagen var det ingen i hemmalaget som hittade någon form av flow i skyttet, varken nära eller långt från korgen. Det erbarmligt dåliga straffkastskyttet, 8 av 21 (!) var ett tydligt tecken på de svajiga skottrörelserna. Tur då att vi kunde spela ett bra försvarsspel under de avgörande minuterna. Det är något vi tar med oss till framtiden. Det var trots allt starkt att vinna matchen när vi hade så svårt att lägga bolluslingen i korgen.

I Lidingö var Kamilla Tungården framgångsrik med 19 p och Johanna Dahlen med 10 returer.

Östersund: Jessica Babe 20, Vera Blomgren 10, Frida Joelsson 6, Sanna Edström 4, Wilma Randklef 4, Olivia Björk 3, Cecilia Nordin 3, Alle Andreou 3.

Lidingö: Kamilla Tungården 19, Sara Foltmar 10, Siri Nöjd 7, Isabella Sala 6, Johanna Dahlen 3, Janice Enström 3. 

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info