Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rikard Aspegren

Gehrke efter Solna: Levt på lånad tid

02 DEC 2013 08:28
Efter vår viktiga vinst mot Akropol för en vecka sedan, konstaterade vi att vi tappat tempo, tajming och intensitet under våra två veckors matchuppehåll.
  • Skapad: 02 DEC 2013 08:28

Mot Blackeberg i onsdags, tog vi ett litet steg framåt och spelade godkänt i försvar i 40min, men godkänt anfall under bara halva matchen. De bortkastade bollarna (17st i bara den första halvan av matchen) måste ner i antal och vi måste vara fokuserade i anfall ifrån start sa vi!

Mot Solna kommer vi ut för tredje matchen i rad och låter motståndarna kontrollera matchen i Q1. Vi hamnar under stort från början och resten av matchen blir ett ända långt jagande. Vi hade även denna match massvis med bortkastade bollar (15st i första halvan). Skillnaden blir till slut att vi även i den andra halvleken kastar bort ytterligare 13st och samlar ihop till totalt 28 turnovers! Även Solna slarvar med bollen och skrapar ihop till 26, så för matchen pratar vi om 54 bortkastade bollar och det är inte ens Ok för en P00 match. Men Solna jobbar hårdare än oss. De ville mer...

Solna tar 16 offensiva returer mot våra 8 och vinner returtagningen totalt med 38-32 mot ett Alvik som är MYCKET större. Solna får alltså nästan 10 stycken fler avslut på korgen än vad vi får i en match som avgörs med 4p.

Jag önskar att jag kunde säga att vi bara hade en dålig dag - men det skulle vara orättvist mot Solna och dessutom göra oss själva en björntjänst. Solna gör oss dåliga och jobbar hårdare några procent hårdare än oss i 40min. De ville vinna lite mer än vi helt enkelt.

Det är inget fel på vår attityd - men vi orkar helt enkelt inte jobba oss igenom våra jobbiga stunder. Vi orkar helt enkelt inte stå emot. Ingen match är bortkastad, vare sig det blir en vinst eller en förlust. Men då hänger det på vad man gör med det man lär sig av matchen.

Vi kan enkelt konstatera att vi inte lärt oss ett skvatt ifrån våra två vinster mot Akropol och Blackeberg, vad det gäller att göra rätt saker och komma förberedda ifrån start. Nu är frågan om denna förlust kan hjälpa oss? Vi förlorar mot ett lag vi skall slå och vi har INGET att skylla på! Oavsett tveksamma blåsningar hit eller dit så har vi 28+16 anledningar att inte fega ur och peka finger!

Vi måste ta ansvar över vad vi kan påverka och inte låta saker vi inte kan påverka bli en krycka att luta oss mot vid motgång.

Nu blir det en potentiell seriefinal på onsdag den 4 dec, kl.18:30 mot Stockholm Eagles i Åkeshov.

Beroende på vad Umeå gör, så har vi eller Eagles chansen att vinna BEHN alternativt komma tvåa vid en seger på onsdag.

Det har gått lite för enkelt för oss fram tills idag och när vi förlorade mot Umeå, berodde det till stor del på EN spelare som vi helt enkelt inte hade något svar mot.

Så var inte fallet igår, igår fick vi stryk av ett lag som ville mer och helt enkelt spelade mycket bra basket utifrån sina förutsättningar och är väldigt väl coachade. Vi går nu in i en period där lagen vi möter framöver inte bara är bättre än Solna, utan mycket bättre än Solna. Från och med nu finns det inga enkla matcher kvar!

Hur vi agerar på onsdag kommer att ge en fingervisning över vad vi kan förvänta oss efter nyår i Superettan.

Det skulle vara fantastiskt roligt om vi kunde få massvis med stöd ifrån alla våra Alvikare som finns tillgängliga nu på onsdag i Åkeshovshallen. Godisregn, jul-shop, musik, ljud & ljus, m.m...

 

Solna Branten - Alvik Basket 80 - 74 (28-19, 8-18, 22-15, 22 - 22)

>>> Fullständig statistik från matchen

Skribent: Torbjörn Gehrke

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info