Hoppa till sidans innehåll

Inför match Sanda Wolves: 749 steg mot en stark prestation!

16 OKT 2014 13:18
På den lite udda matchdagen, för att vara Basketettan, fredag, beger sig Sanda Wolves de 749 stegen från Sandahallen ner till Huskvarna Sporthall och match mot våra storebröder i Brahe Basket i årets första derby.
  • Skapad: 16 OKT 2014 13:18

Efter att ha slickat såren efter storförlusten mot Malbas Basket inne i Arenan, Idrottshuset så är det nu återigen dags för Sanda Wolves och hoppa upp i sadeln och ta sej an nya utmaningar och denna gång heter denna utmaning Brahe Basket.

Brahe Basket är i stort sett ett helt nytt lag och har en relativt oerfaren coach i Sandro Reljanovic, en ung och passionerad coach som Brahe Basket handplockat från västgötaslätten och S:t Helena Basket, Skövde.

Årets upplaga av Brahe Basket bygger mycket av sitt spel från bakplan i form av en skarpskjutandes duo i Johannes Hidirsah och Robin Alm, bägge med rötterna i Borås Basket.

Om man ska tro Sanda Wolves headcoach, Dennis Aulander, så är det just dessa två som måste hållas under skarp uppsikt om lagets ska ha någon chans på ett sportsligt attraktivt resultat på fredagskvällen:

Visst är det så. Bägge killarna snittar tillsammans 35 av Brahe Baskets drygt 78 poäng/match och detta dessutom via ett väldigt effektivt trepoängsskytte där både Johannes och Robin är uppe och nickar mot 40 %.

- Sådana spelare är alltid svåra och stänga ner helt men ambitionen måste vara, och kommer att vara, att försöka göra det så svårt som möjligt för dessa bägge herrar, säger Dennis Aulander.

En annan spelare som fångat Dennis Aulanders uppmärksamhet är Kardo Ahmad:

- En lite avig spelare som föredrar att attackera korgen hårt med sin vänster. Av det lilla jag sett så gillar jag vad jag ser och här tycker jag att Brahe Basket gjort ett fynd, en talangfull spelare som spelar med ett stort mod och som är fullt kapabel att skjuta bollen i korgen, här måste vi se upp, fortsätter Dennis Aulander.

För Sanda Wolves del är allt inte dystert detta trots de två inledande förlusterna.

Laget har både mot Helsingborg BBK och Malbas Basket visat upp en arsenal som bevisar att man i vissa perioder hävdar sej väl mot de bästa lagen i serien.

Problemet är att samma perioder har varit alltför korta (drygt 15 minuter av totalt 40 minuter) för att man på allvar skulle kunna hota motståndare som Helsingborgs och Malbas kaliber sett till en hel match.

Dennis Aulander igen:

- Ja, du har alldeles rätt. Våra höga dalar visar på vilken inneboende kapacitet det finns hos våra unga killar samtidigt som våra dippar bevisar vilket orutinerat lag vi är många gånger.

- I mina ögon är detta ju fullt naturligt och min uppgift nu handlar om att fortsätta jobba med killarna att försöka bli mer konsekventa vad vi vill göra därute på planen. Målsättningen är att höja vår lägstanivå genom att fortsätta vara modiga och ställa krav på oss själva och varandra, säger Dennis Aulander.

När vi tittar i statistiken efter två spelade matcher noterar vi att ni inte direkt rosat marknaden vare sej när det gäller tvåpoängare (34,5 %) eller trepoängare (22,5 %), hur förklarar du det?

- Det där är inget som jag överhuvudtaget bekymrar mej om. Tittar du på Malbas-matchen så är det oerhört aggressiva försvarsspel vi mötte då något av det bästa försvarsspel jag coachat emot under min tid på Sanda, det är klart att vår skottprocent ser ut därefter.

- Nej, skottprocenten är det som bekymrar mej minst, det finns andra saker som jag väljer att ha fokus på, som det här med att vara konsekventa i vårt eget försvarsspel till exempel, säger Dennis Aulander.

Matchen i morgon nere i Huskvarna Sporthall med matchstart kl. 19.00 kommer säkerligen bli en rysare och det är väl ingen större gissning att dagsformen kommer avgöra samtidigt som det gäller för respektive lag att minimera sina misstag. Dennis Aulander får slutordet:

- Jag förväntar mej inget annat än ett Brahe Basket som ser sin möjlighet att täppa till truten på småglinen uppe på Sanda och ta sin andra raka hemmaseger. För vår del gäller det att fortsätta vara ödmjuka, jobba hårt och inse att vi har fortfarande en bit kvar att vandra innan vi är där vi vill vara.

- Att i detta läge sätta upp några resultatmål känns inte rättvist, vi har andra målsättningar som för oss betyder mer. Det enda jag kan lova är att Brahe Basket kommer få jobba för varenda milimeter därute, avslutar Dennis Aulander.

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info