Hoppa till sidans innehåll

Inför match Wolves: Är solen bakom molnen eller är molnen framför solen?

07 NOV 2014 15:08
Efter några dagars skönt höstlov så är det åter dags för Sanda Wolves och hoppa upp i sadeln igen och man gör det genom att ta sig an Eskilstuna Basket på bortaplan under lördagen.
  • Skapad: 07 NOV 2014 15:08

Helgens värdar har inlett säsongen resultatmässigt precis som våra egna favoriter dvs. man har spelat fyra fighter, vunnit en av dessa och således förlorat övriga tre matcher.

Segerprocenten är något missvisande då man redan klarat av tuffa motståndare som Malbas Basket och Eos Basket där man bland annat pressade Eos Basket på sin hemmaplan omgången innan höstlovet och budskapet måste därför utan tvivel vara: Eskilstuna Basket är bra.

Man har dessutom förstärkt truppen med en amerikan i form av Jeffery Teshon Parker som redan hunnit visa att han kommer bli en faktor att räkna med, inte minst i returtagningen där han snittar respektabla 8,5 returer/match.

Bästa poängplockare i Eskilstuna Basket är en av tvillingarna Lennartsson, närmare bestämt Pontus Lennartsson som skickat i 17 poäng/match så här långt in på säsongen.

För Sanda Wolves del skulle man ju kunna tro att höstlovet inneburit en möjlighet för trötta och sårade kroppar att läka och återigen växa sig starka.

Det har blivit nästan tvärtom.

Till matchen i morgon i Eskilstuna kommer Sanda Wolves till spel utan Albin Häll-Eriksson, Andreas Rudensten, Mustafa Allotey, Ludwig Häggblad, Casper Ronqvist och Simon Granado-Lindqvist, alla av olika anledningar.

Utöver detta har Johannes Höök, Jakob Enarsson och Gustav Ling-Broström legat sjuka i veckan så när man läser detta faktum så förstår säkert alla också att förberedelserna inför denna match hade kunnat vara bättre, minst sagt.

Nu är vi i Sanda Wolves inte dem som gråter över de saker vi inte kan påverka, vi lever utifrån detta faktum och vi har nu valet: är solen bakom molnen eller är molnen framför solen?

Vi kommer självfallet göra det bästa av situationen för det är vad starka organisationer gör: man löser uppgiften och välkomnar utmaningen och ser möjligheten!

På senare tid har vi fått tillskott i bruttotruppen i Sanda Wolves i form av lillebror, Höök, David i förnamn och född 1999.

David är en svensk baskets största talanger och slåss nu för en plats i den svenska HU 16-landslagstruppen.

David är, precis som storebror Johannes, ursprungligen från KFUM Nässjös verksamhet och har tidigare i år huserat på div II-nivå, en alldeles för låg nivå för en talang av Davids kaliber därav denna lösning mellan honom och hans familj, KFUM Nässjö och Sanda Wolves.

Dock återstår det ett hinder innan han är spelklar och det är att SBBF beviljar den spelarlicens som krävs för spel i våra förbundsserier och i skrivande stund är det osäkert om David hinner bli spelklar till matchen i morgon lördag borta mot Eskilstuna, men vi jobbar för det.

Det SBBF har att bevilja är ju om David är kvalificerad för spel i en verksamhet där det annars krävs att man inskriven på skolan och i vår RIG/NIU-verksamhet – vi håller tummarna för att SBBF kommer tillstyrka vår förfrågan.

Matchen mot Eskilstuna Basket spelas i Sporthallen i Eskilstuna och går av stapeln kl. 15.15 lördagen 8/11 och självfallet kan du ta del av matchreferatet i detta forum i direkt anslutning till slutsignalen.

Håll tummarna för Sanda Wolves, det behövs mer än någonsin!

Skribent: Dennis Aulander

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info