Hoppa till sidans innehåll

Inför match Wolves: Serieledarna Malbas på besök i Sandahallen

29 NOV 2013 13:01
Ja, det är väl inte en för alltför vågad gissning att det blir så att Malbas till slut vinner Basketettan södra och tar sig vidare till ett hägrande Superettan-spel efter jul. Väl där kan naturligtvis allt hända och Malbas är på förhand en av kandidaterna till att nå platserna 1-2 och därmed sportsligt kvalificera sig för spel i Basketligan herr 2014-2015.
  • Skapad: 29 NOV 2013 13:01

En sak kan vi i alla fall vara helt överens om: med spelare som John Fitzgerald, Alexander Nilsson, Stefan Nguyen, Niklas Sellin, Sebastian Persson och Mario Balzevic så är det ett lag som inte kommer att förlora självmant – det är ett lag som måste besegras…

För Sanda Wolves innebär detta naturligtvis en utamning utöver det vanliga. Om man tycker att man möter kniviga motståndare i vanliga fall så är ju den närmsta tidens motståndare på en helt annan nivå, eller vad sägs om Malbas Basket, Höganäs Basket och 08 Stockholm Basket, alla motståndare inom den närmsta fyraveckorsperioden och som alla har mycket att spela för om man vill nå Superettan-spel - tufft, sa Bull.

- Sannerligen, instämmer coach Dennis Aulander. Samtidigt måste man ju älska den här typen av matcher, mot den här typen av match-ups. Om man är rädd för att misslyckas eller åka på stryk så är man illa ute som idrottare. Vi ska slåss för vår stolthet, för oss själva som individer och verkligen ta chansen och bevisa att vi kan tävla även mot denna typ av motstånd. På så sätt är detta ju ett fantastiskt skyltfönster för unga pojkar som drömmer om stora jobb i framtiden, fortsätter Dennis Aulander.

Ett tag sedan ni spelade nu, hur kommer det påverka er när väl kulan går i luften lördag eftermiddag?

- Jag förväntar mig att vi är spelsugna och har lite kräm i bena, det kommer att behövas. Det här kanske inte en match som Malbas-spelarna ligger sömnlösa över på förhand och det ska vi försöka utnyttja genom att visa upp mod och fart, säger Dennis Aulander.

Annars då på basketfabriken Sanda, allt rullar på?

- Ja, det får jag väl påstå. Vi är inne i en hektisk period när det gäller Höglandet Wätterbygden Basket och hela nästa vecka kommer uteslutandes att handla om förberedelser för respektive lag inför nästa helgs USM-spel. Det ska bli oerhört spännande och se hur vi står i jämförelse med våra jämnåriga och jag tänker att mycket bättre förberedelser än Malbas Baskets herrlag kan man inte tänka sig.

- Kan vi ta med oss hälften av deras tuffhet, rutin och kyla till USM-spelet så har vi hyggliga chanser. Men först ska vi ge Alexander Nilsson (f.d. elev på Sanda som coachades av Dennis Aulander under tre års tid, red anm.) en lektion som han sent kommer att glömma, skrattar Dennis Aulander. 

Skribent: Dennis Aulander

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info