Hoppa till sidans innehåll
Jämtland Basket

Jämtland Basket Dam möter topplag i Stockholm

13 DEC 2013 09:31
Till alla som är jämtar, har varit jämtar eller önskar att ni kunnat vara jämtar, ni har alla chansen att se oss spela nu i helgen, kom till Husbyhallen, kl 16.15 på lördag eller Rinkeby Ungdomens Hus på söndag kl 13.00.
  • Skapad: 13 DEC 2013 09:31

På fredagseftermiddagen hoppar Jämtlandsspelarna på bussen och lämnar stormen Ivar bakom sig för en spännande helg och spel mot topplagen Järva Devils (6-3) på femte plats och Akropol (7-2) som toppar tabellen. Medresenärer är Jämtlands DU16 och HU19 som spelar tre matcher vardera i respektive Stockholmsserie.

 

Jämtland kommer med stärkt självförtroende efter fem raka segrar. Den senaste över självaste Alvik sitter fortfarande kvar i hjärnbarken och laget ser fram emot att få mäta sig mot fler topplag. Anne Farrell som förstärkt laget de senaste fyra matcherna gör sina sista matcher med föreningen då hon väljer att åka hem till USA och fira jul och vänta på nya basketutmaningar. Jämtland får tillbaka Elisabeth Landsten från skada men lämnar Hanna Glantz hemma i väntan på knäoperation.

 

Järva Devils har tre spelare som alla snittar ungefär 15 poäng och sju returer; Emelie Enjebo, Luciana Jonson och Ebba Stenman. Dessa spelare får givetvis extra uppmärksamhet men laget har även starka trepoängsskyttar som vi får se upp med.

 

Akropol har Nina Baresso som toppar Basketettans statistikkolumner i det mesta. Med 21 poäng, 7 returer och nästan 5 assist per match blir det något att bita i. Cecilia Ferm tar 10 returer och gör 16 poäng. Akropol kan ställa upp med en förstafemma där alla snittar dubbla figurer i poängkolumnen. Det kommer att bli en rejäl utmaning för oss i Ungdomens Hus i Rinkeby.

 

Jämtlands fokus kommer att vara att gilla utmaningen och vara ordentligt skärpta i våra defensiva regler. Returtagningen kommer som vanligt att vara av högsta vikt. Men framförallt vill vi ha kul tillsammans i vår strävan att leverera 40 minuter bra basket på bägge planhalvorna.

Kör hårt!

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info