Hoppa till sidans innehåll

Jämtland fick revansch mot Solna/Branten

14 JAN 2014 15:30
I premiärmatchen i september mot Solna/Branten på hemmaplan startade solnaiterna med gasen i botten och tog en 18-4 ledning som skapade enorm stress för Jämtland. Den gången lyckades Solna hålla undan och vinna med fem poäng.
  • Skapad: 14 JAN 2014 15:30

Lördagens match började precis som förra mötet, första perioden slutade 18-7 i Solnas favör. Men till denna match hade Jämtland sex segrar i ryggsäcken och en förståelse för vår kunskap. Vi kunde trots den iskalla starten, bl. a. 2 av 18 tvåpoängare, hålla våra huvuden kalla – vi hade trots allt skapat bra lägen att göra poäng. Förr eller senare kommer avsluten att trilla i.

I andra kvarten börjar skotten sitta och framför allt så börjar vi få stopp i försvaret. Framför allt tar vi hand om de defensiva returerna, Solna får bara en chans per anfall att göra mål. Solna gör bara tre spelmål under perioden och vi släpper två offensiva returer på hela första halvlek. Tanisha Woodard gör 7 och Frida Joelsson 5 poäng i perioden och vi har kommit ikapp. 28-29 i halvlek efter hela 10-22 i andra.

Jämtlands försvar fortsätter att sätta Solna i svårigheter. Vi stressar fram 10 turnovers i tredje och de gör återigen endast tre spelmål. Tack vare detta kan vi öka gapet till åtta poäng inför sista.

Liksom i förra mötet sätter Solna upp en zon i fjärde perioden. Den sätter lite griller i huvudet på oss för helt plötsligt vill vi krama bollen istället för att hålla bollrörelsen flödande. Ledningen pendlar mellan åtta och tre poäng under perioden och Solna vägrar att ge upp utan kämpar hela vägen in i kaklet. Men Tanisha gör poäng i viktiga skeden, ElisabethLandsten sätter en tung trea och Danielle Elvbo sätter de viktiga straffkasten. Under den sista minuten agerar Jämtland moget och gör det svårt för Solna att stoppa klockan. SaraGazanfareeon Karlsson och Woodard tar 8 returer under matchen, Woodard har 5 steals och Elisabeth Landsten 4.

Efter matchen pratar vi om skillnaden i vår mentala anspänning idag jämfört med i september. I denna match klarade vi av att behålla kylan trots att ingenting gick i och underläget växte och växte. Vi har en tro på vårt sätt att spela, vi vet att vi kan skapa målchanser, vi vet att vi brukar göra mål med bra procent. Denna kunskap om oss själva gjorde att vi kunde vända matchen och spela lugnt och moget trots att Solna/Branten kämpade hårt och provade med olika taktiska upplägg. Vi litade på att vi skulle hitta lösningar tillsammans.

Solna/Branten–Jämtland 52-58 (18-7, 10-22, 8-15, 16-14)
Solna/Branten: Sandra Dahling 13, Chrystel Bittar 7, Olivia Strandberg 7, Fanny Paulin 7, Matilda Gauffin 6, Johanna Prytz 4, Alexia Bittar 4, Josefine Liljevret 2, Erica Clevenvik 2.

Jämtland: Tanisha Woodard 20, Danielle Elvbo 15, Frida Joelsson 7, Erica Gavelin 6, Elisabeth Landsten 6, Sara Gazanfareeon Karlsson 4.

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info