Hoppa till sidans innehåll

Jämtland vann efter magnifikt skytte mot Lidingö

14 JAN 2014 15:33
Gårdagens vinst över Solna/Branten visade att vi kunde vinna trots låg skottprocent. Då började vi med 2 av 18 på tvåorna och inget ville i. I första perioden mot Lidingö visade vi att vi har hög kvalitet i bössorna trots allt.
  • Skapad: 14 JAN 2014 15:33

50 % på tvåorna och vackra sex av åtta på treorna. Med en bra bollrörelse mot Lidingös zon skapade vi öppna lägen – och vi stämplade i! Hela 31 poäng i första perioden efter ett makalöst bra anfallsspel.

Förmodligen ville vi att fortsättningen skulle gå lika enkelt men Lidingö stod upp och ville annat. Vi hade problem att få ärliga stopp på Line Göransson som fick attackera korgen. Från straffkastlinjen var hon obarmhärtig med 8/8. 15 poäng för henne i halvlek samtidigt som deras andra nonstop-spelare Emma Edenbert sätter två treor (5 av 10 totalt) gör att ledningen krympte ner till sex poäng ett tag. Men när Danielle Elvbo och Tanisha Woodard kommer tillbaka in på planen igen växer ledningen till 37-51. Smolket i bägaren är att Lidingö redan har tio offensiva returer och att vi haft svårt med grundpositionerna i försvaret.

I tredje får Frida Joelsson uppdraget att få stopp på Line Göranssons attacker mot mitten. Ett liknande uppdrag som hon fick mot Akropols Nina Baresso innan jul. Ett uppdrag som skulle visa sig vara i exakt tjugo minuter. Frida gör ett excellent arbete och vi lyckas bromsa Lines fart. Då kliver deras skyttar fram och sätter treor på löpande band. Fem av åtta totalt i perioden, varav tre raka, som tvingar oss till en time-out. Återigen steppar vi upp och bygger upp ledningen till tio inför sista. Mycket tack vare Elisabeth Landsten och Danielle Elvbo som gör fem poäng var i perioden. 9/12 på treorna som lag efter 30 minuter är helt godkänt…

Lidingö vägrar att släppa taget om oss och vi behöver vara bra för att ro matchen i hamn. Återigen så är det vårt försvarsspel som hjälper oss. De problem vi hade i första halvlek hanterar vi betydligt bättre. Vi är närmre bollen och vi ligger bra vi våra positioner. Lidingö tillåts bara göra fyra spelmål och vi kontrollerar returtagningen. Sara G Karlsson river ner sex stycken i perioden. Samtidigt sänker vi tempot och spelar mer set-plays vilket gör att vi kan kontrollera matchen de sista minuterna och vinna med tolv.

Sammanfattningsvis så är vi väldigt nöjda med vår skottprocent och med vårt försvarsspel under den andra halvleken. Vår effektivitet som lag är på hela 103! Erica Gavelin och Elisabeth Landsten är 100%-iga från trepoängslinjen. Tanisha skjuter 3/6 och Danielle 3/4. Fem spelare är på tvåsiffrigt, vi har bara 11 turnovers, Det jag som coach är mest nöjd med under helgen är hur vi hanterar matcherna mentalt. Mot Solna startar vi katastrofalt men stressar inte upp oss och kommer tillbaka och vänder matchen på tio minuter.

Mot Lidingö börjar vi perfekt och allt går lätt. Men när Lidingö kommer läskigt nära i sina återhämtningar kliver vi fram och levererar med hög kvalitet, både offensivt och defensivt. Alla spelare gjorde riktigt bra byten under helgen men Tanishas rad mot Lidingö är riktigt vass: 22 poäng, 15 returer, 9 assist och 6 blockar, allt med en hög procent. Imponerande! Kul då att Danielle gör 21 poäng med ännu bättre procent! Fast Erica Gavelin hade bäst procent i matchen. Sa jag att Elisabeth inte missade en trea på hela helgen?


Nu laddar vi vidare för trippen norrut mot Luleå om två veckor.


Lidingö – Jämtland 71-83 (14-31, 23-20, 23-18, 11-14)

Lidingö: Line Göransson 24, Emma Edenbert 22, Francesca Sala 13, Agnes Gemvik 4, Janice Enström, Maria Esbo 2, Frida Dalén 2.
Jämtland: Tanisha Woodard 22, Danielle Elvbo 21, Erica Gavelin 11, Elisabeth Landsten 10, Frida Joelsson 10, Sara Gazanfareeon Karlsson 5, Emelie Aronsson 2, Olivia Björk 2. 

Skribent: Henrik Schöldström

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info