Hoppa till sidans innehåll

Jämtland var kallt i Sundsvall

27 MAR 2014 09:11
Först vill jag gratulera KFUM Sundsvall till segern. De har stadigt växt under säsongen och har haft lite otur då de förlorat många jämna matcher efter jul. De har varit nära att rubba topplagen Alvik och Akropol men inte haft det lilla flyt som behövs för att kamma hem segrarna.
  • Skapad: 27 MAR 2014 09:11

Jämtland skötte de defensiva uppdragen fint. Shannon Daly Lehnberg fick jobba hårt för sina 16 poäng då framförallt Olivia Björk satt som ett frimärke på henne. Emelie Aronsson fick i uppdrag att spela position på Josefine Bergsten som annars är dödlig då hon kan finta och använda sitt fina fotarbete för att lägga i enkla poäng. Nu fick hon sätta bollen i backen och då hanterade vi henne på ett bra sätt. Deras tredje största hot är skytten Ida Aasa som fick skjuta svåra skott. Med 55 insläppta poäng borde chansen att vinna vara stor.

Anfallsmässigt ville vi få snurr på bollen straffa Sundsvall för att de byter på alla screens. Vi gjorde detta bra under hela matchen och vi fick massvis av öppna skott och enkla lay-ups. Det är i efterhand svårt att förstå att vår skottprocent var så låg. Lagmässigt så hjälpte vi varandra att skapa bra lägen och vi hade t.o.m. lägen som vi passade bort. Emelie Aronsson är den enda som kan få godkänt i kategorin skottprocent. Försvarsmässigt är vi alla godkända och det kändes som om vi hade kontroll på händelserna. Men som sagt – basket går ut på att göra poäng.

Nya tag i säsongsavslutningen på lördag kl. 15.00 i Tegeltemplet. Då tar ni med släkt och vänner och hejar fram laget till en seger över unga och spännande Uppsala. Jag vill att ni även ger ert stöd till våra ungdomsspelare som tävlar i dribblings- och skottävlingen i halvtid!

KFUM Sundsvall – Jämtland 55-41 (16-12, 10-12, 15-10, 14-7)
Sundsvall: Shannon Daly Lehnberg 16, Madelene Kristensson 13, Josefine Bergsten 11, Elin Hansson 5, Helen Hedblom 4, Elin Höglund 2, Ida Aasa 2, Lise-Lott Mattisson 1, Olivia Nordfeldt 1.
Jämtland: Danielle Elvbo 14, Emelie Aronsson 9, Frida Joelsson 6, Erica Gavelin 5, Elin Glantz 5, Cecilia Nordin 2.

Skribent: Dennis Cooper

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info