Hoppa till sidans innehåll
Lidingör-Akropol i Basketettan.

Lidingö skrällde mot Akropol

02 DEC 2013 16:39
Efter insatsen mot Uppsala handlade matchen mot Akropol egentligen om att bara försöka hitta tillbaka och stå för en bra insats. Lidingö gjorde mer än så och skrällde till genom att slå Akropol med 81–76.
  • Skapad: 02 DEC 2013 16:39

Akropol hade inför matchen sju raka segrar och toppade Norra BasketEttan. Nu saknades duktiga Cecilia Ferm men Akropol är fortfarande ett bra lag med många bra spelare.

Vi hade pratat om att attackera korgen mer än tidigare och returtagningen som i princip varit obefintlig mot Uppsala. Akropol startade bäst och vi hade problem med deras skytte. Men vi kontrollerade returtagningen och kom till bra avslut offensivt. Gästerna fick en tidig 8 poängsledning som vi dock hann plocka in innan den första kvarten var över.

Andra perioden spelade vi fantastiskt bra och tog kommando över matchen. Vi attackerade korgen och fick bra avslut och hamnade ofta vid straffkastlinjen. Samtidigt dominerade vi returtagningen och spelade bra aggressivt försvar. Vi gick in i halvtidsvilan i ledning fem poäng. Men vi visste att tredje kvarten har varit vår klart sämsta i tidigare matcher och nu gällde det att fortsätta spela lika bra  och aggressivt i hela andra halvlek.

I nästan alla tidigare matcher har vi alltid haft en rejäl dipp under den tredje perioden. Vi har också en liten sämre period men låter aldrig Akropol komma helt ikapp. Först i inledningen på den fjärde perioden tar Akropol ledningen igen efter att ha legat under 20 minuter. Men då får vi ny energi och tar tillbaka vår ledning snabbt. Som mest leder vi med sex poäng men minuterna går långsamt och Akropol vägrar att ge upp. Men vi lyckas hålla ifrån och vinner till sist med fem poäng.

Det här var utan tvivel den bästa insatsen så här långt in på säsongen. Akropol är riktigt bra och 76 poäng framåt innebär nästan alltid seger i den här serien. Att vi gör 81 poäng framåt är fantastiskt bra och även om Akropol gör mycket poäng spelar vi bra försvar. Line Göransson står för en kalasinsats och håller seriens bästa poängplockare Nina Baresso på 10 poäng. I den första perioden har vi problem med Semra Kilic som står för 15 poäng i den perioden. Efter den plockar Emma Edenbert bort henne och Akropol får allt färre anfallsvapen.

Det finns egentligen ingenting negativt att säga om insatsen. Vi tar 60 returer mot Akropols 35. Vi skjuter bra både innanför och utanför 3-poängslinjen. Alla spelare är med och bidrar med poäng, assist eller returer och framförallt energi. Annie Kjellberg gör en riktigt bra debut och bidrar med både poäng framåt och bra försvarsspel. Maria Esbo tar åter igen fler än 10 returer medan Janie Enström gör sin bästa match så här långt. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen. Spelar vi så här kan vi slå alla lag i serien. Nu fick vi förhoppningsvis en rejäl skjuts självförtroende som vi kan ta med oss när vi ska upp till Luleå om två veckor.

Skribent: Erik Möller

 

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

Basketapp
appstoreGoogle

 

Vi gillar basket!

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

Läs Spelet logga

MOLTEN-logo_blå

Wilson_MoreWin_Logo_HR

Stadium

DeRoyal

Detur

 

 

 

adlibris_190x150

Player-CFB-190x190

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info